türkleri seven milletler

seyhmerat
aslinda tam olarak yoktur seven, bunu turkiye en iyi 1974’te kibris’a hakli olarak ciktiginda gormustur. turkiye bir anda yapayalniz birakilmistir ve turkiye iste o zaman gercekten dunya’da yalniz oldugunu gormustur. bazi ulkelerle olan iliskiler dostane gibi gozuken ama ici bos olan iliskilerdir. ülkeler arasynda dostluklar yoktur çykarlar vardyr.
darth sidious
ermeniler: cunku biz olmasak dunya sahnesinde genocide genocide diye gezemezler. bu sekilde yaygara koparmakla populerlikleri artiyor.
yunanlar: biz olmasak megalo idea diye birsey uretip halklarini galeyana getiremezler. dolayisi ile gercek demokrasi yasanir. ama yunanli politikacilar her secimde turk dusmanligini kullanip prim yaparlar. dolayisi ile yunan politikacilar bizi cok severler.
ruslar:sicak denizlere inme hayalleri turkiye cumhuriyetinin kurulmasi ile son bulmus gorulse de aslinda iclerinde bir ukte olarak yer alir. guclu bir turkiye guney topraklarinin daha az savunmayla yasayabilme kanitlaridir. 80 senedir savasmamis turkiyeyi cok severler. ayrica bes parasiz oalarak gemilerle karadeniz limanlarina gelen rus kadinlar da yolunacak kaz olarak gordukleri turk erkeklerini severler. en azindan sever gibi gorunurler.
ingilizler: turkiyeyi karistirmak kolaydir. guneyde rumlari, kuzey doguda yunanlari gaza getirip bize karsi kiskirtmak kolaydir.bunu da sil sik yaparlar.belki simdi degil ama bundan 30 sene evveline kadar politik olarak turkiye koz olarak kullanilirdi. eger basi ezilmezse buyuyecek turkiyenin avrupada ingilterenin yerini alacagi konusularak, popularite kazanilirdi. ingilizler bizi 100 senedir severler. ama biz her seferinde onlari kizdiririz!!
amerikalilar: bop icin turkiye kilit ulke ve iyi bir muttefiktir. ayrica iyi bir dis pazardir. amerika her ulkeyi sever. son zamanlarda en cok irak ve irani sever. ama amerika bu hem sever hem dover.
fransizlar: ermenistanin arkasinda oldugunu dusundugum ulkedir. fransada cok sayida ermeni yasamakta hatta kilit noktalarda kilit gorevlerde bulunmaktadirlar.ermeniler bizi neden severse fransizlar da o yuzden sever. afrika ulkelerinden alacagini alan frnsiz emperyalizminin yeni hedefi ortadogu ve turkiyedir. bunu da turkiyede okullar, alis-veris merkezleri yaptirarak, gunluk hayata iyice nufus ederek yaparlar. maazallah biz olmasak fransa kahrindan olur.
almanlar: iste bizi en fazla seven milletlerden biri. genc nufusun haytaligindan olsa gerek ucte bir maasa yillarca insanlarimizi calistirip tam bir proleter sinif olusturan, daha sonra bu sinifi ortadan kaldirmak istercesine sartlari zorlastirip geri donmeye zorlayan, bu da olmayinca nasyonel sosyalist felsefeye alttan alttan yardim eden sevgili muttefikimiz. cok sever onlar bizi. hem unutmayin biz almanlarin basarisizliklarini yukleyebilecekleri biricik limaniz. tarihte ogretilen gibi almanya yenildi diye biz de yenik sayildik.
maliyeci
kim ne derse desin,yaptiklari dogru veya yanlis tartisilir ama fethullah gulen cemaatinin sayesinde artik dunyanin dort yaninda onbinlerce insan seviyor bizi,bizim kulturumuzu.mesele irtica-cemaat-tarikat-seriat degil benim nebzimde.fakir ulkelerin en iyi egitim kurumlari olan bu okullarda yetisenler ilerde yuksek mevkilerde olacagina gore yakin bir gelecekte ulkemizi seven ulke sayisi,daha da onemlisi insan sayisi hizla artacaktir.mevzunun daha iyi anlasilmasi ve suclanmamam adina stv’de cikan belgesellere bir goz atmanizi oneririm.
deftones
fettullah sayesine bizi kimsenin sevdiğinı zannetmiyorum. sevinen cok olabilir çünkü bu okullarda geleceğin teröristleri yetişmekte ve bundan kazanc sağlayağını zanneden zihniyetteki mahluklar seviniyor olabilir.
ithilquessir
milletin algisal bir kavram oldugunu anlamak gerekir. milletlerin, millet kavramini bir araya getiren birlestirici ozelliklerinden dolayi birini "sevmek", "sevmemek", "kiskanmak", "sebeklesmek" gibi ozellikleri yoktur, olamaz.

bu tip insancil kavramlar ancak insani ogelere yuklenebilir. belirli kisi ve guruplar bu ozellikleri tasiyabilirler. toplumsal arasi gerginlige insani sifatlar ekleyerek irkcilik tohumlari ekmek barisa olan son umudun uzerinde sigara sondurmektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol