insanı dış görünüşü ile değerlendirmek

ilean
malesef etrafimizda bolca rasladigimiz, kisiyi ustunde tasidiklariyla degerlendirmek olayidir ki cogu zaman yaniltir.
giysi ve aksesuarlar alirken yaninda insaniyet de veriyorlarsa ya da onlari giyinen insan oluyorsa ne ala.
hickasmayirmidortharfvar
kisinin ismi, dogum yeri, dis gorunusu bunlarla alay edilmsi ya da "woooooowww super!!" diye nitelendirilmesi son derece yanlis. sayet o kisiler akil-fikir dagitilirken arka bahcede kumdan kale yapmiyorlarsa.. biraz mantik yurutuldugunde bu tarz seylerin o ovulen ya da incitilen kisinin secimi olmadigi anlasilabilinir. yani hersey kumdan kale yapma zamaniyla alakalidir ..
susmicam
herkesin yapmadigini iddia ettigi, tuu kaakaa diye uzaktan uzaktan kinadigi eylem. e ama ve hatta fakat cogumuz boyleyiz, biz degilsek kim bu insanlar? biz degiliz zaten, hepimiz sutten cikmis ak kasik. her seyi baskalari yapiyor.
(bkz: bi siktir git)
broken
vakti zamaninda nasrettin hoca tarafindan "ye kurkum ye" seklinde ifade edilmis durum. dis gorunus elbette onemlidir.ancak goruntu sadece referans olabilir.devami sizin kalbinize ve beyninize baglidir.sizi bunlarla degerlendiren bir insanin zekasindan cok ta hakli olarak suphe duymalisiniz ve mumkunse o kisinin yanindan ardiniza bakmadan uzaklasmalisiniz derim ben.
hobaa
insanı hiç bir şeyiyle değerlendirmek istemiyorum artık hatta insanları hiç olarak bile görmek istemiyorum.
angelus
şahsi kanaatim "ben yapmıyorum hocam" diyen herkes yalan söylemektedir. zira piskolojik olarak insanlar gördükleri kişiyi ilk olarak dış görünüşü ile değerlendirirler daha sonra, tanıdıkca geri kalan cevherleri bulmaya çalışırlar. örneğin ilk defa gördüğümüz birini dış görünüşü dışında neyi ile değerlendireceğiz.
goodygoblin
aslinda fiziksel olarak engelleyemeyecegimiz bisey.bu konuda pek cok bilimsel arastirmalar olmustur.daha dolgun vucutlu kadinlarin daha dogurgan oldugu ve bu yuzden fiziksel olarak erkegi kendine cektigi kanitlanmis.bu hayvanlarda da vardir.her erkek yada her disi saglikli biriyle ciftlesmek ister.ornegin disi bi aslan koklayarak hangi erkegin cinsel olarak saglikli olduunu bulur ve adaylardan en saglikli olaniyla ciftlesir.tabi bu olayi bir de askin kimyasiyla da aciklamak mumkun.ask olayinda duygularin yaninda hormaonlarin ve salgilanan kokularin da etkisi oldugu bilimsel olarak kanitlanmis.
ithilquessir
yapilan arastirmalarda ortalama guzellik kriterlerine uygun insanlarin daha az calisip, daha fazla kazanip, daha mutlu aile hayatlari oldugu ve yeni girdikleri ortamda daha rahat kabul edildikleri kanitlanmistir. kimse "ben yapmiyorum" diye bir seyi idda etmemelidir. az yapan ve cok yapanlar vardir.

ha guzelligin ne oldugu bambaska bir konudur. tabloid gazetelerin ve pop kulturunun yarattigi bir guzellik siniflandirilmasindan cok da fazla sey beklememek gerekir.
ithilquessir
evet bazi insanlarin dislerine bakarak kendilerine ne kadar baktiklarini, agiz hijyeninden ne kadar anladiklari anlasailabilmektedir.

mesela disleri sararmis, aralari siyah siyah hale gelmis birine dis gorunusune bakarak dislerini fircalamadigini ve sigara ictigini anlayabiliriz.
overload
iletişimden önce referans olarak yapılan eylem. kim hangi karakterde ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka süregelen olaydır. iyi yada kötü müdür?? tartışılablir lakin her insan yapar. işte bu yüzden insanlarda birer hayvandır falan filan

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol