reklamlarda erkeklerin salak gösterilmeleri

dayanikli ev kizi
kadınlar hedef kitledir reklam sektöründe.onlar ev işleriyle ilgilenir ya da estetik olma geyretindedirler.kadınlar daha fazla etkilenir.bu sebepten dolayı erkeklere değil de kadınlara yöneliktir reklamlar genellikle.
calamitycans
kadınların reklamlarda genellikle cinsellik çağrıştırması problem olmayınca erkeklerin de arada bir böyle gösterilmesinde sakınca görülmemiş durumdur.
overload
kısmen doğrudur bu reklamlar. açıklamak gerekirse elbette kız- erkek ilişkilerinde
erkekler bu kadar alenen açık bir şekilde aptal değillerdir ancak reklamlarda göze çarpan yegane şey, erkeklerin kızlar karşısında ki acizlikleridir. ve evet özeleştiri yapmamız gerekirse biz erkekler kızlar karşısında acizizdir. ve kızlar istediklerini bize yaptırabilecek kudrete sahiptirler.

(bkz: dunya kadar malın olacağına fındık kadar amın olsun)
imphotep
-tolga,oğlum sana iş çıktı..
-nedir nevzat abi?
-reklam filmi çekicez..sen "salak oğlan"ı oynayacaksın..
-yine mi abi beaa...hoff..
-lan napiyim konsept bu..erkek salak olmayınca zapingliyolarmış reklamı..
-tamam abi oynaya oynaya salak oldum zaten harbiden..nedir konu?
-konu monu yok olum,salak salak geçeceksin yoldan işte..biz sana montajda kitlicez bilare salaklığı..
-tamam abi sağol..böylece sinema filminde oynama hayallerimin de arkasından el sallıyorum yavaştan..
steroid
en basit örneğini biskivü ve hazır kahve reklamlarında görebileceğimiz trajedidir.

bunları izleyipte ertesi gün "bi biskrem versem sen de bana verir misin apula?" diye ortalıkta dolaşan erkek görmedim hiç.
üstelik üniversitelerde her bok oluyor ama birbirine biskivü vermeye dayanan bir hıyerarşi olmadığını herkes tahmin ediyordur.
ya da bir başka reklamdaki kılıbık oğlanın kızarkadaşının gönlünü alacam diye kıçını yırtması. diğer kızla iki defa karşılaşmış da ona iş atıyomuş, bilmem ne.. triplere bak.. ulan millet yatakta basılıyo da o kadar kasmıyor be..
ona benzer birşey de öss yi kazanıp istanbul a gelmiş masum anadolu çocuğunun nescafeyle kafayı bozmuş bir apartman ahalisi arasında şapşala dönmesi.

bunlar böyle çoğalır gider..

ama hanımkızlarımız ve bayanlarımıza gelince herkes kimyager, tekstil mühendisi, adam usta getirmiş yarım saat çamaşır makinesinin iç aksamından parçalarından bahsediyor. bir de o bitti, reklam değişiyor ikinci derste kireç sökücünün kimyasal formülünü anlatıyor ya.. bir ped sayesinde sporun her dalında olimpiyat atleti olurlar, bir parfüm sürüp 70 kişiyi peşlerinde mal ederler filan.. ayrıca sokakta magnum yemeye utanıyor insan, o da ayrı mevzu zaten..
gerçi yürürken sakız çiğneme sorunu ve uzaylı sopalayan laz kızı gibi şeylerle dengeliyorlar..

yine de saniyesine binlerce dolar verilen bu reklamlar yurtdışındaki markalar gibi biraz zeka parıltısı taşısa çok daha ilgi çekici olabilir gibime geliyor.

rockcucocuk
saf erkekleri örnek alınarak taklit edilmiştir.bir tane de aptal sarışını oynatsalar daha iyi olurdu ya.lays light reklamındaki adam ise tam bir facia.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol