galah kakadu

myysteriouss
yüz milyonlara varan nüfuslarıyla bu kakadu, avustralya’nın en çok görülen kuşudur. fakat, avustralya dışında üretilmeleri oldukça az olduğundan, avikültürdeki kakadular içinde daha pahalı bir türdür. aslında, bu kuşların kuşhanede diğer kakadulara göre üretilmesi daha kolaydır, kuşlar da üretkendir.

diyet, bu tür kuşlar için oldukça önemlidir, çünkü lipoma adı verilen bir tür yağ tümörüne hassasiyetleri vardır.
normaladam
3 yıldır sahibi olduğum papağan türü. kendisini görüp pembeliğine ve zekasına hayran kalıp aldık. 3 senedir elimi sürmedim evde 2 düşmanız. kartal gibi uçarak pençeleriyle saldırır. gagası kemik kıracak kadar güçlüdür. ve kız arkadaşınıza bayılır. kucağına yatar uyur. "seni çok seviyorum" der. siz ortalıktaysanız kendi sevgilinize yaklaştırmaz. uyuz olursunuz. 3500 tl verdiğinize pişman olursunuz. sevgili kişisi de ona bayılır ölürler birbirleri için. öpüşüp koklaşırlar, siz öyle uzaktan bakarsınız. ama çok zekidir, adam seçer. ortamına göre politik kısa süreli ateşkes yapar. o sırada işini görür. herkesi tanır. ve köpek gibi koruma görevi üstlenir. eve yabancı geldiğinde hiç duymadığınız tiz bir çığlık atarak bütün tüylerini kabartıp kendini büyük ve çirkin gösterir. gerçekten korkutur.
yumurtagibicocuk
dunyanin enn bi guzel kuslarindan oldugunu dusundurur gorur gormez. o pembe beyaz tuyleri, bebek surati ilk bakista asik ettirir kendisine.
lakin bakimlari, sadece muhabbet kusu ve sultan papagani ile yasayan kisiler icin oldukca zahmetlidir. cunku cok hassas bunyeleri, ve yukaridaki entrylerden birinde bahsedildigi gibi anormal bir zekaya sahiptirler. bu yuzdendir ki asik olabilecekleri kisiyi kendi secer.
ve sizi sahibi olarak gormediyse sctiniz efenim tebrikler, cunku pesinde kopek eder.
_bir jako guzelinin pesinde kopek olan biri olarak, arkadaslarimin kakadu guzellerine yaklasamayan biri olarak anlattim nacizane_
bide gercekten cook pahalilar yahu.

sonradangelenedit: diyetlerinde meyve/sebze ve iri tohumlular olmalidir. ceviz yararli olsa da fazlasi ishal eder, cekirdek sadece ve sadece odul olmak zorundadir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol