biz birbirimize benzeriz

pixie
turkler icin kullanildiginda gerceklesebilme potansiyeli oldukca yuksek bir cumledir. turklerin pek cok karakteristik ozellikleri bulunur ve halis mulis turk evlatlari bu ozellikleri bunyelerinde mutlaka bulundururlar.
(bkz: turksun dimi)
yaptigimiz tum o sacmaliklarda bir basimiza oldugumuza inanmak istemeyiz. bir basimiza da degilizdir zaten. toplum olarak, topluca, hurraaa dalariz.
bir kocaman kalabalik, dunyanin neresinde olursak olalim yine gelir birbirimizi buluruz.
biz. birbirimize. benzeriz.

darth sidious
bolenerek cogalan tek hucreli tum canlilarin birbirlerinin tipa tip aynisi oldugu dusunuldugunde aslinda herkes birbirine benzer sonucu cikabilir. burada anlatilmak istenen huylarimizin benzerligi ise her toplumun, bir arada yasayan her toplulugun, irkin hatta kalabaligin bir arada olmasini saglayan sebebler ortak ihtiyaclar ve aliskanliklardir. bu anlamda da tum topluluklar bir noktada birbirine benzer. burada anlatilmak istenen benzerlik eskilerin ayni bokun soyu diye acikladiklari kotu davranis ve sekillerin benzesmesiyse o zaman diyecegim laf yok. bunu eskiler son derece sanatsal bir yaklasimla aciklamislar:
katrani kaynatmakla olmaz seker
cinsini siktigim cinsine ceker.
cokoprens
en az birbirimiz kadar iddialıyız. bir şeylere bizim, ve birileri için biz diyebilmek... hoş bir yankı bırakıyor beyinde...
cihanmusul
3 boyutun,5 duyu organının,atmosferin ve gördüklerimizin paylaşılır olması algılarımızı aynı olmasa bile benzer hale getirir.hele ki aynı toprakları paylaşan insanlar adalet inancının etrafında toplanıp ideolojileri kavga değil daha iyisi için düşünce platformuna dönüştürürse takiyye değil kendini ortaya koyup karşısındakini de öyle kabullenip empati yaparsa birbirimize benzeriz diyecektir.

(bkz: biz birbirimizi severiz)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol