aşık olmaktan korkmak

serco
hic beklemediginiz bir anda o gelip sizi buldugu icin hic bir ise yaramayan bir durum, ne kadar korkarsaniz korkun, isterseniz kacmaya calisin hic bir ise yaramaz, nasil oldugunu anlamadan kendinizi asik olmus bulursunuz..
melusine
karşılık bulamamaktan ve bunun sonucunda hayalkırıklığına uğramaktan korkulduğunda o kişiden mümkün olabildiğince uzak kalmak isteyeceğiniz korku.fakat aşk sinsi sinsi içinize girmeye başladıysa yapılacak pek az şey kalmış demektir.
blackpresser
aşırı duygusal bir kişiliğin sonu hakkında yorum yapamadığı ilişki için sahip olduğu endişeler sebebi ile başlamaktan korkması. veya aşkın tek kişilik bir hüzün olduğunu her güzel şey bir gün biter gibi düşüncelere sahip olması hasebi ile sonunda acı çekmekten korkar. işin aslı budur.
guz
aşık olmaktan değil aslında aşkın sonunda kalınacak durumdan korkmaktır cümlenin aslı. söylenmesi uzun olduğu için zaman içinde kısaltmaya uğramış bu hallere düşmüştür. tahminimce çocuklarımız bu kelimeyi aşk=korku olarak kulanacaklardır...
isimsiz kahraman
aşktan korkmanın anlamı yoktur aşk bu dünyanın tam orta yerinde odağındadır herhalde korkulan şey aşka karşılık bulamamaktır yoksa aşktan korkmak nedendir. bazen neden yaşıyorum diye sorduğumuz bu dünyada ayakta kalmamızı sağlayan hayatı anlamlandırmamıza sebep değilmidir aşk ,ben yaşadığımın şimdi farkına varıyorum cümleleri değilmidir aşık olduğumuzda sarfettiğimiz.
madeline
emek vermekten korkmakta denilebilen çağımızın amansız hastalıklarından biridir. evet hepimizin korkuları var acıları yaşanmışlıkları var ancak sanırım en korkuncu emek vermekten korkmak ya da emek vermeye üşenmek olabilir.kişi kendisiyle öylesine kafayı bozmuştur ve karşısındakileri öylesine suçlamaktadır ki yeniden sevmek değer vermek ölüm gibi gelir.bu arada seven değer verenlerden kaçar ,uzaklaştırır herkesten kendini ya da sömürür sevenlerin ilgisini karşılığında hiç bir şey vermeden, hissetmeden.sorumluluk almak istemez,sadece arkadaşız nasıl olsa der,ama sex sever,olmazsa olmaz değil ama olursa güzel olur der.neden böyle davrandığı sorulunca aşık olmaktan korkuyorum çok acılar çektim der kaçar sıyrılır işin içinden.kaçıp sıyrılmak mıdır çözüm yoksa dönüp yüzleşmek midir bilinmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol