yolda yürürken sakıza basmak

serco
cok ama cok igrenc bir durumdur. hele bir de yeni tukurulmu$ bir sakiz ise i$te o zaman sictiniz demektir. cikart cikarabilirsen. lime lime olur, uzadikca uzar, hatta pantalona bile yapi$abilir, bula$abilir. bazen kokusu burnunuza kadar gelir. en illet olani tipitip ve turbo sakizlaridir.
mademoiselle carole
yurumek konusunda hassas olan insanlarin oldukca cekindigi bir durumdur.

cozum 1:

diyelim ki sol ayakkabiniza yazin bir sakiz yapisti.
sorunu; sakizi nasil temizleyeceginizden ziyade, sakizi temizleyeceginiz yere nasil gideceginiz olarak algilamak gerekir. zira, sola yapisan sakizin surekli olarak yere de bir takim vantuzvari isaretler gonderip, yerin de bunu algilamasi ve artik onun da sakizi cekmesi durumu sonucu, sag ayakkabinizin temizligi dolayisiyla da sag ayaginizin duzenli adimlar atarak, sol ayak adim sayisini gecmesi neticesinde, mutemadiyen sola cekmeye baslanir. eh, sola cekerek yuruyen bir insanin da bir dogruda yuruyemeyecegi gerceginden yola cikarsak, cantadan cikarilabilecek bir diger sakiz cignenir ve sag ayakkabiya da goz karariyla sol ayakkabi oraninda sakiz yapistirilarak, kurbanin duz yurumesi saglanir.
burada kurban siz oldugunuza gore, yazin ayakkabiya bulasan sakiza care olarak, cantanizda her zaman bir sakiz bulundurulmasinin insan psikolojisine yararinin ne kadar da yadsinamaz derecede onemli oldugunu vurgulamamiz gerekir.

cozum 2:

onunuze bakarak yuruyunuz.
mesudiye
giydiğiniz ayakkabının tabanı düzse kolayca üstesinden gelinebilecek bir sorun, tabanı dişli bir ayakkabı ise o sakızı kendi haline bırakmaktan başka bir seçenek kalmaz.
independence
tabanına sakız yapışık haldeki ayakkabının tabanı ile sakızı yola atan bireyin yüzüne yüzüne 33 kere vurmayı gerektirir. kuran’da yeri var bi kere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol