yerden yüksek

pixie
oynanmasi en kolay ve en detaysiz, kurallari en az olan cocuk oyunu. ebe olan kisi yerden yuksek bir yerde duran kisilere dokunamaz ancak yer seviyesine inen kisileri ebeleyerek ebelikten kurtulmaya calisir.
saf bir oyundur.
376
lise caglarina gelindiginde oyunun adi ayni kalir lakin kurallari degisir. ebe yakaladigina pandik atarak ebelikten kurtulmaya calisirak sapikca emellere alet edilen oyundur.
le petit prince
alternatif müzik yapan yerden yüksek 2002 yılında, onur avkan, cenk akkaya ve ş. egemen eti’den oluşan ve 1997 yılında kurulan bonadrag ve bartu küçükçağlayan ile mert üçer’in kurmuş olduğu 365 gün 24 saatin birleşmesi ile kuruldu.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
aslında komik, sağlam dizi. (karikatürist kafalarından çıkma, geniş aile tadında). ama trt 1’de yayınlanıyor olması, (trt izleyen eskisi gibi kalmadı) perşembe akşamı yayınlanıyor olması (fatmagül’ün suçu ne etkeni) gibi sebeplerle çok bilinemiyor, izlenmiyor.
rec57
-----------------------------spoiler----------------------------:dizi ilk başta futbola gönül vermiş gençlerin bu yoldaki emeklerini anlatan, arada tatlı atışmaların olduğu, iki dost ve ayrıca düşmanın altan erkekli(ziya tamyol)-tarık pabuççuoğlu(cezmi cezzar) münakaşalarına konu alarak başlamıştı. fakat uzunca bir süredir dizide roller değişti futbol konusu neredeyse kapandı konu ziya hocanın(antrenör) kızları ile mahallenin delikanlılarının aşk hikayesi tadında bir hal aldı. he yok mu o eski tadı bence var hala güzel hala sıcak hala içten. aşkın kahramanları ise toprak sağlam(cennet) ve <gbkz :alper saldıran> - (feyyaz) hasibe eren’e de değinmeden geçemeyeceğim, harika bir oyuncu. dizide ki karakteri ise yeri geldiğinde sivri dilli yeri geldiğinde şefkatli. -----------------------------spoiler----------------------------
(bkz: ailecek hastasıyız)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol