interact

nick
rotaryen olma yolunda emin(!) adimlarla ilerleyen yaslari 14-17 arasinda olan bir gruptur.

her hafta bulunduklari sehrin en elit mekaninda bir konusmacinin hazirladigi bir konu uzerine toplanti yapilir.
zengin rotaryenlarin maddi destekleriyle antin kuntin derneklerden hangisine yardim ediyomus gibi yapsak diye tartisirlar.



masonluk ve rotaryenlik iliskisini tamamen gozardi ederek baktigimda bile, fazla gereksiz bir topluluk izlenimi vermistir.

e tabi kime gore neye gore
incem ben
içinde bulunduğum ve herşeyiyle sadece hizmet amaçlı bi klüp olup masonlarla kesinlikle alakası yoktur.interact hizmet kuruluşudur kimseye para dağıtmaz.rotary e bağlı 14 18 yaş arası gençler barındırmaktadır.başkan sekreter asbaşkan sayman yönetim kurulu üyeleri ve üyelerden oluşmaktadır.geleneksel bi söz ile açıklanabilir.insanlara balık vermiyoruz onlara balık tutmayı öğretiyoruz.
nerobianco
2 sene saymanlık yaptığım gençlerin oluşturduğu merkezi rotarye bağlı hizmet kulübüdür.sanıldığının aksine kurumun masonlukla uzaktan yakından alakası yoktur. gençlerin hayatı tanımayı sosyal bireyler olmalayı ve insanlara yardım etmeyi öğrendikleri yegane kulüptür.
nerobianco
interact, rotary sponsorluğunda kurulan ve 14 - 18 yaş aralığındaki gençlerden oluşan bir hizmet kulübüdür. tüm interact kulüplerinden bir yıl içerisinde en az iki hizmet projesi üretmeleri istenir. bu hizmetlerden birisi "okul ve toplum yararına" diğeri ise "uluslararası anlayış"ın geliştirilmesi ile ilgili olmalıdır. her interact kulübü bir rotary kulübü tarafından kurulur ve etkinliklerini kurucu rotary ve standart ana tüzük ilkelerine göre sürdürür. bunun yanı sıra tüm interactlar, kurucu rotary kulüplerinin değişik projelerinde roteryenlere destek verirler. interactlar, kendi üyelerine, kurucu rotary kulübüne ve hizmet ettikleri topluma fayda sağlarlar. interact kulüp üyeliği süresince genç üyeler, liderlik yeteneklerini geliştirir ve ömür boyu sürecek dostluklar kurarlar. kurucu rotary kulüpleri de hem hizmetlerini gerçekleştirmede önemli bir yardımcı kazanmış hem de geleceğin liderlerini hazırlama olanağına kavuşmuş olurlar. 1962 yılında kurulan interact, uluslararası bir harekettir. ilk interact kulübü florida, melbourne’da kuruldu ve bu hareket kısa zamanda dünyanın bir çok bölgesine sıçrayarak hızla yayıldı. mart 2000 tarihi itibariyle, 104 ülkede 6.827 interact kulübü ve bu kulüplerinin 160.000’i aşkın üyesi bulunmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol