iq testi

ithilquessir
en az oss sinavi kadar gereksiz, ve bir o kadar da bilimsellikten uzak bir testtir. sozde zekayi olcen bu test bir donem amerika’da isverenler tarafindan eleman aliminda kullanilacak kadar deger gormustur.

isin icindeki zorluk cikaran nokta "zeka" sozcugunun tam olarak ne olduguna butun bilim cevresinin katilacagi bir yanit vermenin mumkun olmamasidir. haliyle tanimlanamayan bir seyin olculmesi soz konusu degildir.
armour
bu ıq testleriyle ilgili merak ettiğim bi şey var(az önce yine oldu); ilk seferde kolayca çözdüğün şeyi "aa ne güzel bi şeymiş bu ya du bakayım bi daha çözeyim şunu" diyerek ikinci(üçünçü) sefer çözemeye kalkıp "off az önce nası yapmıştım ben bunu ya" derecesine gelip çözemeyince ilk aldığın puanın ikiye(üçe) bölünüyor mu acaba?



http://www.herice.com/mail/6006/

with all my love
net’te dolanirken birden bire beliren bir sey olmus artik bu tur testler; "zeka testi" adi altinda.

"testi yap ve kimden daha zeki oldugunu gor!" diye kocaman kocaman yazmislardir bir de, dikkati daha cok uzerlerine cekmek icin. safiz biz de tabii "acaba zekam su an ne kadar ileri/geri?" dusuncelerinin istilasina ugrayip tiklayiveririz hemen. toplam on sorudur, genellikle genel kulturdur ve cogunlukla bilinen seylerdir. "eheh cok zekiyim ben ya!" havalarina girilir her sorunun dogru cevabindan emin olununca. oysa hic dusunmeyiz bu basit sorulari hazirlayanin zeka yasinin kac oldugunu. hayir mantik sorusu olsa neyse.

peki sonra ne olur?

iste asil zekiler burada ustu kapali sinyalleri alir. cep telefonu numaranizi girmenizi istiyordur cunku, sonucu gorebilmeniz icin. hadi onu da girdin, gelen sifreyi aldin, ve yazdin. "abone ol" butonuna tiklaman gerekir. ona da tıkladiysan zeka yasin hakikaten ortadadir zaten.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol