astım

ilean
hasta, kriz geldigi zaman soluk almakta zorluk cektigini zanneder, gercekte nefes vermekte zorluk vardir. bunun nedeni de, akcigerlerdeki kucuk hava borularinin daralmasidir. buralardan gecen hava, isliga benzeyen bir ses cikarir, ki buna hirilti denir. astim, bir kac grup nedenden kaynaklanir. bunlarin basinda da bunye gelir. yani, bazi kimselerde bas agrisi ne kadar tabi bir seyse, digerlerinde de astim o kadar dogaldir. bazi kimseler, toz, kil, yumurta, sut, aspirin, cicek tozu ve benzeri seylere karsi hassastirlar.bu hassasiyet, astim krizleri seklinde kendini gosterir.
pinkcat
yillardir cektigim ve kurtulamadigim,ama sonunda onu kabullenerek beraber yasadigim-hastalik demeye dilim varmiyor-bronslarin hassaslasmasi durumu.
melusine
tedavi suresince hastanin ve hastayla beraber yasayanlarin egitiminin hastaligin iyilesmesinde veya azalmasinda onemli role sahip psikolojik durumun da hastanin durumunda etkili oldugu bir hastaliktir.kortizonlu ilaclar astim tedavisinin olmazsa olmazidir ancak kortizonlu ilaclarin seker hastaligi,depresyon,konsantre olamama ve daha pek cok yan etkileri bulunmaktadir.
floydian
aslında şöyle bir denge vardır: ne kadar fazla enfeksiyon o kadar az astım. türkiyede enfeksiyon hastalıkları hala çok görüldüğünden dolayı astım nispeten azdır. avrupada ise enfeksiyonla mücadele çok daha başarılıdır ama orada da astım artmıştır.
optikkagittakiasikki
bikaç senedir onunla yaşıyorum ha bi de ventolinle. haftada iki şiddetli kriz dışında ventolin ile halledemeyeceğim kadar kötü bir durum olmuyor.kortizonlu ilaçlar sayesinde 11 kilo aldım. ama hala nefes alamıyorum çünkü bana destek olan ebeveynlerim sağolsun 7/24 sigara içiyorlar yanımda. böyle bir durumda ailenin desteği onların hassas davranması durumu bir nebze de olsa kurtarabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol