venedik

0 /
angelus
kuzey italya’nın doğusunda adriyatik denizi kıyılarında karaya 4 kilometre uzunluğunda kara ve demiryolu köprüsü ile bağlanan, yaklaşık 118 adacık üzerine kurulu bir ada şehirdir. venedik’te adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve birbirine bağlayan 400 köprü bulunur.

venedik, tarih boyunca avrupa´nın en önemli ticaret başkentlerinden biri olmuştur. venedikliler, türklerden ve araplardan öğrendikleri sayı sistemi ile ticaret aritmetiğini en üst düzeye çıkarmışlar ve bu nedenle bütün avrupalı tacirler bu aritmetiği öğrenebilmek için venedik’te açılan birçok okula gelerek eğitim almışlardır. venedik nüfusu o dönemlerde 300.000 civarında iken günümüzde 72.000’e kadar düşmüştür ve halen azalmaktadır. yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu venedik, artık anakarada bulunan mestre adı verilen yeni şehre doğru kaymaktadır. venedik’te yaşayanların %50’den fazlası geçimlerini turizmden sağlamaktadırlar. bugüne kadarki rekor bir günde 150.000 turisttir. bu kadar turistik olması ve her şeyin deniz yoluyla taşınması sonucu fiyatlar italya’nın geneline göre daha pahalıdır.

phantom lord
amd’nin, 1800-2400 mhz saat aralığındaki athlon 64 işlemci serisine verdiği ad. yakında çıkaracağı yeni bir 16 çekirdekli işlemciye de istanbul adının verileceği konuşuluyor.
zipirinsan
romantizm şehri olarak bilinse de, pis kokar efenim burası. haliç in eski halinin tüm şehri kapladığını düşün. öyle biyer.
serpensortia
maskeleriyle ünlü olduğu herkes tarafından bilinmektedir. yalnız, maskelerin bir tanesinin 100 € gibi bir rakamla alıcı bulduğu şehirdir.
sokaklarının tarih koktuğu söylenmektedir, gidenler tarafından.
ayrıca büyük bir hard rock cafe’ye ev sahipliği yapar.
btr
yazın kesif yosun kokusuna sahip, suyun bile fahiş fiyatlarda satıldığı, kendinden büyük üne sahip italyan şehri.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol