toys r us

serco
basari oykusu, 22 yasindaki girisimci charles lazarus’un bebek esyalari satan bir dukkan acmasi ile basladi. ikinci dunya savasi sonrasinda, a.b.d.’de dogum patlamasinin yasandigi bir donemde, sadece 2,000 dolarlik sermaye ile acilan ilk magazanin adi babies"r" us oldu.

bu ilk magaza oldukca iyi is yapiyordu. bir gun musterilerden birinin aradigi oyuncagin stokta kalmamasindan dolayi duydugu uzuntu uzerine, lazarus, magazayi buyutme karari aldi. boylece 1957 yilinda ilk oyuncak supermarketini acti. adini da "biz oyuncaklariz" anlamina gelen toys "r" us koydu. bu magazayi daha sonraki yillarda bebek esyalari satan kardes magaza kids "r" us magazalari izledi. bunlarin ardindan da kitap satisi yapan magazalar zinciri geldi. bu magaza zincirleri de books "r" us olarak adlandirildi.


http://www.toysrus.com.tr/
kurabiye
içine girildiğinde, unonun ilk reklamlarındaki gibi insanda hastalıklı bir şekilde herşeye dokunarak ilerleme dürtüsü yaratan oyuncak mağazalar zinciri.
kalia
doğru mu yanlış mı bilmem ama birkaç sene önce gazetede okuduğum bir habere göre tüm dünyadaki şubelerini zarar sebebiyle kapatma kararı almışlardı.birtek türkiye şubesinin temsilcisi özel izin ile kapatmamıştı.doğru ise şuan sadece türkiye’de hizmet veren oyuncak satış firmasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol