mimarlık

0 /
imhotep
daha ilk geldiğiniz gün bu bölüme biri gelir ve der ki:boşluğun maketini yapın..ve çeker gider..siz hiç boşluk maketi yaptınız mı? yapmayı deneyince onları anlayabilirsiniz..
imhotep
otobüste gidersin teyzem sorar:yavrum sen okuyon mu?..
-evet teyze
-ne okuyon çocuğum
-mimarlık
..önce anlamsız anlamsız bakar sonra da der..inşaat mühendisi yani..o zaman sakın mimar ile mühendis arasındaki farkı anlatmayı denemeyin..çünkü hayatınız bu konuyla geçebilir..
çünkü her sabah minibüse binersin ve her sabah biri mutlaka sorar..
imhotep
son sınavda bize sorulan soruyu söyleyeyim..bu gerçek:
-bir küp ile bir küre karşılaşırsa ne olur?maketini yapın!
pinkcat
ingilterede tamı tamına 7 ewet yedi sene olan,hem teknik zeka hem de sanatsal yeteneği aynı anda gerektiren,okuması meşakkatli,bitirmesi zor,saçma sapan ödev ve projelerle öğrenciyi kastıran,kırtasiye masrafı çok olan,özel çizim masaları gerektiren,öğrenciyi hamal ve antisosyal bir varlık haline getirme suretiyle sıkıp suyunu çıkaran,intihar vakalarına sıkça rastlanan
(bkz: odtü mimarlık) bölüm/meslek.
hipotenus
nedense bu meslek grubuna sahip kişiler pek bi marjinal olurlar erkekleri sakallı ve gözlüklüdür kadınları ise tuhaf ve sıradışı giyimlidir.mimar bi çiftin çocuğu olarak kendimden biliyorum.
noranynn
mimarlık evrensel bir meslektir. insanlık tarihinin her döneminde önemli olmuştur. dini yapıların tanrıya ulaşma arzusundan, iktidarı simgeleyen saraylara ya da bir kentin dokusunu oluşturan basit konut tiplemelerine kadar her türlü açık ve kapalı mekanı tasarlar.
delirtmeyinlanbeni
dört senede bitirilmesi zor olan bölümlerden biri. deli gibi hazırlandıkları öss (yeni adıyla ygs ve lysler) sonrasında istedikleri bölümlere yerleşebilen az sayıda öğrenciyi (eğer istedikleri bölüm mimarlık ise) hayatlarının en zor yılları bekliyor. öyle "kapağı üniversiteye atalım, gerisi kolay" falan yok! bunun doğruluğunu merak edenler bütün interaktif sözlüklerden "mimar" ve "mimarlık" başlıklarına bakabilirler; ortak bir kelime görecekler oralarda; uykusuzluk:

eğer mimarlık okuyacaksan uykundan feragat edeceksin!

tabii bir de "mezun olununca, iş bulmakta zorluk çekilmeyecek bölümler" kategorisine sokulmuş bir şekilde bu bölüm. kimse de bu yanlış kanıyı düzeltmeye kalkışmıyor.

yok arkadaşım, mimarlıktan mezun olunca kolayca iş bulabilmek falan.

türkiye’de zor! adamlar "nasıl yapsak da, mimara vereceğimiz paradan kurtulsak" diye düşüne düşüne bir hal oluyorlar. nerede "hayallerindeki mekanları çizmek"? sen en ucuza, en az göze hitap eden şeyleri çiziyorsun mezun olunca. hem de mimarlıktan zerre anlamayan, ciğeri iki kuruşluk heriflerin gelip projene müdahale etmesine göz yumarak.

diyeceğim o ki; gerçek dünyaya uyandığında, mimarlığı kazanmak için harcadığın ayların, mimarlığı bitirmek için uğraştığın yılların, uykusuz onca zamanın, gözünün önünden film şeridi gibi geçiyor ve artık dönüşü de olmadığından, bu mesleğe mutsuz, umutsuz ve en önemlisi isteksiz bir şekilde devam etmek zorunda kalıyorsun.

ha bir de; malesef türkiye’de yetkileri yasal olarak da kısıtlanmaya çalışılmakta olan meslek, mimarlık:

http://tinyurl.com/33ynuyv (mimarlar odası resmi sitesinden)

(meraklı olanlar "mimarisiz şehircilik" sözcüklerini herhangi bir arama motoru aracılığıyla aratıp, çıkan sonuçlardan ayrıntılı olarak da bakabilirler..)
openwindowinwonderland
birinin hangi bölümde okuyosun sorusuna karşılık mimarlık diye cevap verince mutlaka arkasından iç mi dış mı diye sorulan ve benim -artık açıklamaktan sıkıldığım için- dış mimarlık sıva falan yapıyoruz diye cevap verdiğim insana uykunun ne olduğunu unutturan güzide bir bölüm.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol