patlamış mısır

0 /
su hayat bitsede gitsek
koyde cocuk iken kıs aksamlarında buyuklerın anlattıgı hikayelerini dinleyerek yedigimiz hele saf elde yapılmıs tere yagı ile doyulamayan lezzete sahip koyde pıtlak mısır olarak anılan mısırın(kozlemesı olmuyo) yagda tuz ile kızartılması ile elde edilen yıyecek.
armour
patlamamış haliyle gayet mülayim bir görüntü verirken patlatıldıktan sonra tuhaf şekillere girer ve adeta küçük birer canavara dönüşürler. korktuğum için yemediğim beyaz tenli yaratıklardır.
mustafaozuyagli
genellikle sinema ve tiyatro gibi sanatsal aktivitelerde tüketilmesi kanun hükmünde kararname ile yasallaşan gıda maddesi bu kanun hükmünde kararname hangi hükümet döneminde çıkarıldı araştırılıyor.
insomnia jim
sinemada kesinlikle yasaklanmasi gereken seydir malumunuz insanlar bu zikkimi insan gibi yemezler heleki motion picture tadındaki filmlerde bir anda cikan heyecani yuksek sahnelerde ve planlarda bu zikkimdan cikan ses bilumum kolondan daha yuksek bir desibelde oldugu icin mısır sesi kulagınıza kulagınıza girer ve o cıkan diş ve misirin butunlesme sesi sizin sinirinizi bozar icinizden ne kadar yavaş hanzo duzgun yesene sunu demek gecsede filmi diken ustunde izlemeye devam ederiz.

(bkz: iyi seyirler )
sipsi
tencerede patlatmayı makinede patlatmaya tercih ederim. yağını tuzunu istediğin gibi koy oh ne güzel. bir de cam kapaklı tencerede yaparsanız izlemelere doyamazsınız.
ahuramazda
yenildikten sonra ille diş ile diş eti arasında ince şeffaf kabukçuklarını bırakarak,özellikle sinemada,karanlıktan faydalanıp parmakları diş etinin en mahrem yerlerine sokmanıza sebebiyet vermesi bakımından sinir bozucudur.

evde tencerede yapılacaksa,tavsiyem,tencerenin dibini kaplayacak kadar mısıra,sadece parlatacak kadar sıvı yağ ekleyip,çok az tuz ekleyip orta ateşte patlama sesi bitene kadar tutmaktır.

tuzu az koymanın nedeni,yanıp tencerenin dibine yapışmasını engellemektir.yoksa,ne kadar tuz dökersen dök,o tuz tencerede kalır,mısıra asla geçmez.

dolayısıyla,mısırı kaseye aldıktan sonra üzerine tuz dökmek tek çaredir.

yağına,pul biber,toz biber,karabiber falan dökerek baharatlısını da yapabilirsiniz ancak sade klasiğin yerini tutmuyor.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol