simultane tercuman

pixie
ecnebi sahis daha cumlesini bitirmeden onunla ayni anda ceviri yapmaya baslayan, yani bi yandan ceviri yaparken bi yandan da sahsin yeni soylediklerini dinleyen, agiz-kulak koordinasyonunu cok iyi ayarlamis kisi.
okulu vardir bunun. normal tercumanliktan farklidir yani.
ithilquessir
es zamanli tercume demektir, tane tane konusmazsaniz size podyumun arkasindan el haraketi cekiceklerdir. lutfen tercumanlara kufur etmeyiniz, o haraket cok hizli gidiyorsun biraz yavasla demektir.
greyfurt
pek bir zordur. ona görede para alırlar tabi. simultane tercume eden kişinin çevirdiği dili ve anadilini yalayıp, yutup, bütün olarak çıkartmış olmasını ehemmiyetle gerektirir.
birde bunların anadili dışındaki 2 dili simultane tercume edenleri vardır ki, henüz rastlayıp korkumu yenemediğim canlı formları olmalarından mütevellit aciz bünyemde titreme yaratmaktadırlar.
igor
ntv deki ablalarin hatta spikerlerin kisaca a dan z ye herkesin hakkini verdigi, bunun disinda guzide ulkemizde hakkiyla yapanlari goremedigim meslek sahipleridir.
avalon
yarım saatlik bir kapasiteleri vardır... yarım saati aştıkları taktirde beyinleri hasar gören insanımsı şeyler.
salome
zor, cok zor, cok zor simultane tercume yapmak," bogazici"nde guzel bir egitimden gecerlerdi onceden simdi nasil, bir fikrim yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol