sami yusuf

serco
son zamanlarda adini sikca duydugumuz ve ekranlarda da sikca gordugumuz islâmî muzigin yeni ve genc ismi: sami yusuf. onun ‘al-muallim’ adli ilâhisine cektigi videosunu gordugunuzde, ‘gercekten boylesine ihtiyacimiz vardi’ demekten kendinizi alamiyorsunuz.

sesi ve guzel yorumuyla iyi butunlestirdigi, son derece tabiî ortamlarda cekilmis guzel bir video. azerî bir aileden gelmekte. babasi da unlu bir kompozitor ve muzisyen olan genc yaslardan itibaren muzige olan ilgisi de bu vesileyle baslamis. muzik egitimini ise, kazandigi bursla londra’da ‘royal academy of music’ten almis. islâmî muzigin unlu sesleriyle de bir cok calismasi olmus ve ayni konserlerde yer almis. yusuf islâm, dawud wharnasby-ali ve raihan bunlardan bazilari.

albumune gelince, gercekten basarili bir sentez goze carpmakta. ilâhilerin sozleri arapca ve ingilizce. enstrumanlara ve bestelere ise fars, arap ve azerî tarzi hâkim. bu da albume degisik bir hava vermis. ozellikle seslendirmis oldugu al-muallim ve meditation (salât-u selâm) sesiyle iyi bir uyum saglamis ve bir o kadar da basarili. parcalarin sozleri de oldukca anlamli ve ciddî mesajlar ihtiva etmekte. albumunu kesinlikle almanizi tavsiye ediyorum.

kaynak :yeniasya.com.tr

daha fazla bilgi :

http://www.samiyusuf.com/home/index.htm
tiryaki
viva kanalı alt yazılarından aynen alıntı:

+ sami yusuf ’un internetteki resimlerine baktım bu adam şaşı.
-sakın şaşı olan sen olmayasın,ondaki gözler kimsede yok,boşuna uğraşma sen orda.

bu denli olay yaratmıştır bu adam...
infinite dreams
süper insan.bütün parçaları dinlenebilir niteliktedir.en mutlu,sevinçli anlarınızda bile duygulandırır sizi, öylesine içten okur işte bu insan.allah a olan sevgisini şarkılara, mısralara döken müthiş ötesi varlık.
firambogaz
ingilterenin londra şehrinde dünyaya gelmiştir. babası ünlü bir müzik adamıdır ve sami yusuf’un ilk öğretmenidir. 18 yaşında ingiltere kraliyet müzik akademisi’ne ,üstün yeteneklerinden dolayı kabul görmüş ve müzik eğitimine burada devam etmiştir. ud, keman, piyano, def, darbuka gibi birçok müzik aletini büyük başarı ile icra etmektedir. 1 yıldır da,mısır el-ezher üniversitesinde arapça" öğrenmek üzere, mısır’da yaşamaya başlamıştır. şarkılarında allah aşkı, muhammed (sav) sevdası ve onun örnek yaşamı, terör, savaş, başörtüsü gibi sosyal ve dini motifler işlemektedir. ilk albumü, al-mu’allim, çıktığı temmuz 2004 yılında büyük başarı kazanmıştır. ikinci albumü, my ummah, 2005 yılında, müzikal ve vurmalı çalgılardan oluşan iki versiyon halinde çıkmıştır.

müzikleri islam temalı olduğundan, özellikle islam dünyasında büyük söhret kazanmaktadır. yusuf islam’la müzik ve altyapı olarak (insan sesinin ön plana çıkması, müzik enstrümanlarının geri planda kalması, ses virtüözitesinin vurgulanması gibi) benzerlikler taşıyan bir tarzı olması sebebiyle, kendisinin halefi olarak değerlendirilmektedir.
capt it all
dindar genç kızların hastası olduğu... valla çevremde gözlemliyorum, böyle tiki gençliğinin serdar ortaç’ı ne ise, dindar mütedeyyin genç kızlarımızın sevgilisi de bu sami yusuf. cıx cıx diyor ve geçiyoruz...

ps. sesi de pek güzel gelmedi bana, çok da dinlemiş etmiş değilim yalnız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol