sami yusuf

serco
son zamanlarda adini sikca duydugumuz ve ekranlarda da sikca gordugumuz islâmî muzigin yeni ve genc ismi: sami yusuf. onun ‘al-muallim’ adli ilâhisine cektigi videosunu gordugunuzde, ‘gercekten boylesine ihtiyacimiz vardi’ demekten kendinizi alamiyorsunuz.

sesi ve guzel yorumuyla iyi butunlestirdigi, son derece tabiî ortamlarda cekilmis guzel bir video. azerî bir aileden gelmekte. babasi da unlu bir kompozitor ve muzisyen olan genc yaslardan itibaren muzige olan ilgisi de bu vesileyle baslamis. muzik egitimini ise, kazandigi bursla londra’da ‘royal academy of music’ten almis. islâmî muzigin unlu sesleriyle de bir cok calismasi olmus ve ayni konserlerde yer almis. yusuf islâm, dawud wharnasby-ali ve raihan bunlardan bazilari.

albumune gelince, gercekten basarili bir sentez goze carpmakta. ilâhilerin sozleri arapca ve ingilizce. enstrumanlara ve bestelere ise fars, arap ve azerî tarzi hâkim. bu da albume degisik bir hava vermis. ozellikle seslendirmis oldugu al-muallim ve meditation (salât-u selâm) sesiyle iyi bir uyum saglamis ve bir o kadar da basarili. parcalarin sozleri de oldukca anlamli ve ciddî mesajlar ihtiva etmekte. albumunu kesinlikle almanizi tavsiye ediyorum.

kaynak :yeniasya.com.tr

daha fazla bilgi :

http://www.samiyusuf.com/home/index.htm
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol