mahalle kavgası

ithilquessir
genelde mahalle maclari amaciyla gidilen rakip mahalleden macin gerginligiyle cikan, ve insanlarin etrafindakilerden cesaret alarak giristikleri toplu spor musabakasi. sert bir oyun olmasina ragmen ciddi yaralanmalara az rastlanir, musabaka sonunda kazanan tarafin belli olmamasi halinde ikinci ucuncu karsilarmalarin yapilmasi olasidir.
seyhmerat
mahalleler arasinda cikan kavgadir,genelde normal zamanda arkadas olan bu gencler mahalleler isin icine girince dusman kesilirler,bu kadar onemlidir yani mahalleler.
imphotep
mahallenin ağır abisi kahvede oturmaktadır.aşşağı mahalleden baskına gelen eli sopalı yarmalar ve destek birlik olarak elinde çalı şüpürgesi,terlik tava olan kadınlardır.piyade birlik ellerinde sapanlarıyla çocuklar önce uyarı atışı yaparlar..akabinde;
-selim koş rıza abiye haber ver mahalleyi bastılar..
-tamam da abi kahve şurası niye koşuyorum..?
-abim sen yinede kahvenin etrafında iki tur koş,nefes nefese olmassan gelmiyo biliyosun..
-evet abi bu raconların içine tüküreyim ben..elvan abeleygesse gibi oldum allahıma..
-konuşmada koş olum..şimdi girecekler ağız burun..
rıza avi gelir..
belinden altıpatlarını çıkarır..bir narâ..dağılın ulaan..!!
yalniz cocuk
mahallenin guzel kızlarına biri laf attımı aman allahım mahallemizin kızına he diyip goze girme cabalarıdır.ama aynı kızlara mahallen dısında laf atmaktır.sonra baktıgın kıza bide en yakın arkadasın bakıyosa isde dunya savası cıktı demektir.sonra kavga ettigin arkadasınla bi zaman sonra pismanlık canları calıp aman bu kızlarmı kattı bizi birbirimize demektir.sonra guzel olmaktan baska kusuru olmayan kızlara cepe almaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol