kiracı

yumuk
kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? sagopa kajmer
edebiyatkerhanesi
evinin duvarlarındaki hatıraları gayrimenkul canavarına kaptıran kişi. hiçbir kiracının evinin duvarları ile zihinsel bir bağı yoktur. bu bağsızlık kiracıyı, evini sırtında taşıyan kişi yapar. olayı kendimden biliyorum.
bilgisozlk
kiracı olmak zor iş bu memlekette
emek ister,sabır ister bazen haksızlığa uğrarsın, genelde kiracılar uğruyor ev sahibi evi boşalt der,memur kefili ister ampül takmaz çıkarken sökersin ampülüde sökmüş diye arkandan giydirir.dediğim gibi zor iş kiracı olmak
hmmmmmtmmcnm
istanbulda işi bayağı zor olan kişi. tutacağı evin yakınında üniversite, lise varsa yandı. ev sahibi ahır gibi evini bir insanın bir ay çalışıp kazanacağı paradan kiralamaya kalkar. merkezi bir semt ise yine yandı. ev sahibi 30 sene bir çivi bile çaktırmadığı evini bir maaştan daha fazla paraya kiralar. evin içini yaptırsak kiradan düşsek dersin ben garişmam gardeş kira bu işine gelirse der. zor iş kiracı olmak.
attilailhansevenadam
komşulara karşı daima haksız durumda olan, kendi otursa senin kadar dikkat edemeyeceği evine sanki ahır gibi davrandığını ifade eden mülkiyet erbabının kendini üstün gördüğü, toplumumuzun önemli bir yüzdesini oluşturan insan kitlesi.

edit: imla
raymondeaprile
sahip oldugum sifat, bazi ev sahipleri gordum kombi bozuldu dersin, utana sikila yaptirmaya gelir, size ayip oldu der, ev sahipleri gordum avukata verecegim demeden depozitoyu alamazsin, dediginde tipis tipis parani getirir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol