harry potter ve ateş kadehi

ithilquessir
harry potter serisinin en kotu kitabinin cekilmis en kotu filmidir. kitaptaki butun olaylari anlatmak icin 19 saatlik bir film yapilmasi gerektiginden bir cok guzel yer atlanmis, hicbir gerilim noktasi islenmeden sadece kirilma anlarina yer verilmistir.
omer seyfettin
üç büyücü turnuvasının düzenlendiği,17 yaşından küçük büyücülerin giremediği girmek isteyenlerinin bir kağıt parçasına ismini yazıp ateş kadehine attığı,bir büyü ile koruma altına alınan ateş kadehine harry potter 14 yaşında olduğundan giremez.ama hain deligöz mondy(aslında kendisi mondy kılığına girmiş lord voldemort’un hizmetkarlarından biri olan sahtekar bir herif)onun ismini yazıp kadehe atar.hogwarts okulunun müdürü albus dumbledore sonuçları açıkladığında 3 okuldan seçilen 3 şampiyon belirlenir ama sonra ateş kadehinden bir isim daha çıkar ve o isim harry potter’dır.ve harry potter için korkunç bir turnuva başlar ama kendisi turnuvanın sonunda lord voldemort ile dövüşerek tam yenilecek iken ödül olan kupaya dokunup hogwarts’a geri döner ve 14 yaşında olmasına rağmen şampiyon o olur.
film manyak izlemeyene ben bir şey demiyorum.
eldrun
weasley ikizlerinin kitabın başında dünya quidditch şampiyonasında ki oynadıkları bahis ve yaptıkları daha bir çok şey yine harikadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol