oomph

serco
dero (vokalist-davulcu), crap (gitarist-davulcu) ve flux (gitarist-ornekleyici)’dan olusan alman asilli grup 1989’da kuruldu.
o tarihten bugune almanlarin muzik sahnesindeki yuz aki olan grup, muzikal peyzajda gercek bir izci, oncu ruh olup sinirli faktorlere karsi cikti. oldukca ozgun ve elektronik ilk albumleri “oomph!” 1992’de yayinlandi. ardindan 1993’de “sperm”, 1995’de “defekt” piyasaya cikti. elektro-metal ve metal-dans kategorilerinden birine sigmayan, elektronigin her cesidinde muzik yapan oomph! bilinen tum muzik turlerinin otesinde ozenli, sert, hirsli ayni zamanda artistik yaklasimlari ile meslektaslarini da kendilerine hayran birakti. almanlarin dunyaca meshur alternatif rock/metal grubu rammstein bile oomph!’dan tutkulu bir bicimde esinlendigini acikca itiraf etti.

oomph!, 1996’ daki konsept albumu “wunschkind” in genis kitleler tarafindan begenilmesi sonucunda buyuk turlara ve festivallere katildi.1998’ de gercek bir club parcasi olan “gekreuzigt” in yer aldigi “unrein” ve 1999’da yayinlanan “plastik” deki hit single’lar “das weisse licht”, “fieber” gruba buyuk sukse sagladi. oomph! sira disi stiliyle cok ilgi cekti.

2001 yili oomph!’un kariyerinde donum noktasi oldu. cunku yedinci album “ergo” alman top 20’ye hizli bir giris yapti ve bu basari gruba buyuk usta him ile birlikte avrupa turunun kapilarini acti. boylelikle, oomph! belirgin bir hayran kitlesinin yaninda buyuk bir populerite de kazanmis oldu. farkli tarziyla kendini kabul ettiren grup 2002’de ozzfest, with full force ve mera luna festivallerinde boy gosterdi.

“sadece baskalarinin ayak izlerini takip ederseniz, hicbir iz birakamazsiniz!”

ilkesini inanclari yapan oomph! 2003’de gun records ile anlasti.ve kendi dunyalarinin albumu diye tanimladiklari “wahrheit oder pflicht” yayinlandi. karmasik, kesik kesik seslerin, siddetli tonlarin, askeri mars ritimlerinin baskin oldugu, cok az rock tinilarinin da hissedildigi, ozel sozler ve essiz vokallerle dolu album “wahrheit oder pflicht”, oomph!’un elektronik muzik dunyasina armagan ettigi bir basyapit…

on iki sarkinin yer aldigi albumun ilk single’i “augen auf” bu tarzin sevenlerini mest ederken, muzigin bu turunden hoslanmayanlari bile kendine hayran birakti…

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol