abladan su isteyen kardeş modeli

spoiled
kanin beyninize sicramasiyla,beyin kivrimlarinizda cesitli yanma hissiyle anlik bir buhran gecirmenize sebep olabiletisi yuksek hadise.utanmaz,arlanmaz,yuzsuzlukte a$mi$ bir kardesin hazin durumunu belirten baslik turu.
denemeler
özellikle kardeş "erkekse" aile tarafından abla büyük olsa da hizmet etmesi gerektiği düşünülür. bir erkek asla kendi suyunu gidip almaz, yemeğini yapmaz, eşyalarını toplamaz. büyüğe saygı kavramının olduğu örf ve adetlerimize karşın ablaya emir de verilir, bağırılırda.
walide sultan
eger surahi ablanin elindeyse, kardesin kendi bardagini ablaya uzatmak suretiyle;
-bir bardak su da, ben rica edebilir miyim? seklinde soylenebilecek, ya da boyle soylenmesi gereken cumledir.
bunun disinda; hastalik gibi haller soz konusu olmadigi muddetce kimse kalkip da kimseye su ya da diger hedeleri getirmek zorunda degildir.ne eslerden biri digerine ne de kardeslerden biri digerine kendi yapabilecegi bir isi, zor kullanarak ya da duygu somurusu yoluna giderek yaptiramaz. saglam bir kavga sebebidir.

ancak; turk orf ve adetlerine gore evdeki anne baba ya da yaslilar soz konusu oldugunda; hic ikiletmeden bu ricanin derhal, kisinin hangi durumda olduguna bakilmaksizin yerine getirilmesi geleneklerimiz icabidir, sorgulamak yakismaz.
sevaptir da ayrica.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol