afazi

independence
beyindeki ilgili alanların tahribi sonucu, konuşma veya konuşulanı anlama yeteneğinin kaybı. disfazi, aynı durumun daha hafif bir formudur.
yamacyolcu
söz yitimi anlamına gelmektedir. toplumdaki meydana gelen anlam kargaşasının ve insanların birbirini anlamamasının nedenidir. insanların kavramlara yükledikleir analamların farklı olmasına bağlı olarak bireylerin iletişim sırasında anlaşamamasına neden olur. bizimde bazen karşılaştığımız "lan beni nerenle dinliyorsun? veya ben diyorum çanakkale boğazı sen diyorsun yandı neticemin ağzı" gibi sözlere neden olan şey çoğu zaman afazi durumundan kaynaklanmaktadır.
hmmmmmtmmcnm
beynin özellikle sol yarısında inme, yaralanma, vb. nedenlerle oluşan lezyonlardan ötürü bütün dil modalitelerini (konuşma, yazma, okuma, mimikler, dinleme, dili anlama, sembolleri, mimikleri yorumlama, vs.) etkileyen ve dille ilgili yetilerin kısmen veya tamamen kaybedilmesine neden olan organik, edinilmiş dil kusurlarının genel adı. bu dil kusurları ya kendini sözel olarak ifade edememe, ya başkalarını anlayamama, ya da her ikisinin bir birleşimi şeklinde ortaya çıkar. tipik, ortak özellikleri arasında dildeki sembolleri anlamama, işitsel anlama zorlukları, kelime hatırlama zorlukları, kelime dağarcığının daralması, vb. sayılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol