bir hayale aşık olmak

guz
hepimizin yaptığı şey... kimse karşısındaki insana tamamen o olarak aşık olmaz; kendinden birşeyler katar süsler beyninde yeni bir varlık oluşturur ve ona aşık olur...
denemeler
yıllardır izlenilen aşk filimleri,okunan romanlar,dinlenen sevgili efsaneleri sonunda hayran olunan özelliklerin bir arada toplanarak yaratılan mükemmel erkek sablonuna aşık olunması.aslında bunun daha kötüsü bu hayale kendini çok kaptırıp gerçekle karıştırarak bu hayale benzer birini bulma ümidiyle karşına çıkan güzel bir aşka sırt çevirmektir.bunun sonu da fecii bir yalnızlıktır.
yumos
yuzeysel asik olmanin, derin olmayan sevginin en basit aciklamasi. birisi veya bir fikire asik olan insan aslında oncelikle bir hayale asik olmustur, hayalimizde yarattigimiz gercek bizim askimizdir. gercek ask, asik olunan oznenin gercekliginin farkedilmesi ile buyur, veya olur.
bir hayale asik olmak oncelikle asik olmak icgudusudur, gercek aska yol alan bir baslangıc noktasıdır. demek sudur ki, bir hayale asik olmak, gercegi ne olarak bildigimiz ile ilgilidir. bu arada asik olmanın en guzel ornegi icin (bkz: ilahi ask)
carpediem
aslında, ancak hayallerde rastlanabilecek bir aşka duyulan özlemdir bu. gerçek acıdır, gerçek aşklar acı verir. ama hayal, kişinin elindedir. istedigi gibi sürdürür bunu. mükemmel yapar. durum bundan ibarettir.
zeyra
en uyumlu, en mükemmel aşktır belki. çünkü herşey tek kişiliktir,sizin elinizdedir. sevdiğiniz hayali istediğiniz gibi modifiye edebilirsiniz, ihtiyacınız olduğunda hep yanınızdadır, sıkıldığınızda uzağınızdadır. kavgalarınız olmaz, olsa da sizi en iyi tanıyan en güzel şekilde alır gönlünüzü.
hayallerden başka neyimiz var ki?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol