taksiciler için trafik kuralları

darth sidious
taksi suruculerinin bizlerden farkli olan davranislarini incelerken ortaya cikarttigim bir takim alternatif trafik kurallaridir. aslinda ben icat etmedim. adlandirdim diyelim. ama kesinlikle isler farkli yuruyor. iste bir kac ornek:

taksicilerin donus icin sinyal vermesine gerek yoktur. yollari bilmeyenler sinyal verir. serit degistirmek icin de sinyal vermeye gerek yoktur. bir surucu dikiz aynasindan bir arabanin nereye gidecegini anlayabilmelidir.

taksicinin donuste sinyal vermesi gerekiyorsa donmeden hemen once sinyal verebilirler. normaldir.

taksiciler iki seritli yolda ortadan ucuncu serit olusturabilirler. uc seritli yollarda orta seridin sagi ve solu kullanilabilir.

gecis ustunlugu her zaman icin taksicilerindir. ada etrafinda donerken de tali yoldan katilirken de gecis ustunluklerini kullanabilirler.

motosikletler ve suruculeri taksicilerin dikkat etmesi gereken seyler degillerdir. aslinda motosiklet zaten bir tasit degildir.

bayan suruculer yolda herhangi bir oncelige sahip degildir. zaten bayanlar surucu de degildir. sikistirmak, gormezden gelmek normaldir.

surucu bayan guzelse yola bakmak gerekmez. bayana bakarak gidilebilir.

kaza yapan taksici kaza mahallinde durmak zorunda degildir. en yakin taksi duragina cekip ekip oyunu kurabilir. arkadaslarini da oyuna davet edebilir.

arabalarin solundan gecmek gerekli degildir. sagindan da pek ala gecilebilir. duran bir belediye otobusu olsa bile.

bir trafik kurali olmamakla beraber; trafik polislerine "memur bey" demek zorunda degillerdir. "abi" daha samimidir.


----alintidir-----
hmmmmmtmmcnm
Bugün bir rampadan assagi indim sevgili sözlük. Yol normalde çift şerit fakat yolun bitiminde bir kazı çalışması var ve tek serite düşüyor. Eşşek kadar oklar aolu gosteriyor yani sen yol bitimine kadar sağdan kazıya gelince soldan caddeye bağlanıyorsun. Ben uygun zamanı beklerken önüme bir taksici kırdı burun buruna kaldık. Bunu kazıyı gördüğü halde yaptı. Sonra camlar yanyana gelecek sekilde arabanin yanına çevirdi arabasini ama geçemezki olm? Fizik kurallarina aykiri. Sonra baktım arabanın icinde şiddetle;
-el kol el kol, homurhomurhomur.
+anlamadım?
-sanki başka yol yok burdan çıktın.
Ahahahahahahah yaaaaa iste bu taksici dediğimiz primatların trafik kurali, yol her zaman onundur. Biz ölümlü fani eksik etekler bunların trafikte oldugunu hissetmeli ve saygi duyup gözüne gözükmemeliyiz. Aynı şekilde gerilerden ufuk çizgisinden 120 ile sağımdan kayarak gelip önüme geçen taksici beylerede çok kızgınım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol