okul tuvaletinde sigara icerken yakalanmak

carpediem
okulda sigara icmek goze alinmissa cok dogal karsilanmasi gereken durum. nobetci ogretmenler tenefuste iki uc defa gelirler zaten tuvalete. arkadasinin "gel disarida icelim, bak baskin yapiyorlar." israrlarina "yaw bisi olmazz bea!.." seklinde karsilik veren kisiye mustehaktir. ogretmen sinsi sinsi girer tuvalete. karsilikli muhabbet ederek sigara icen kisileri yakalar. ogrenciler donar kalir, sigaralar bas hizlarinda. kimisi dumani uflemeyi unutur, elindeki sigarayi hala ogretmenin gozune sokacakmis gibi tutabilir de ayni zamanda. tuvaletten cikilir. cok onceden uyariyi yapan kisi digerinin agzina sicar ve konu kapanir. ama bu yakalanma vakasi sigara icmeyi engellemez, sadece ogrenciye yakalanmama konusunda tecrube kazandirir. bundan sonra daha temkinli davranacaktir.
eroooo
okul mudurunun en zevk alarak sordugu ’ napiyorsun burda’ diye bagran vede wc icinde duman konusunu cigerlerine cektigi sirada. sigarami iciyorsun, numarani ver, hangi sinifsin?, sen gel benle diyip ardin dan disiplin cezasiyla noktalanan bir hadise.
capt it all
oldukça berbat bir durumdur. vakti zamanında başımdan geçen bir hadise;

iki arkadaş tek dal sigarayı tuvalette büyük bir zevkle içiyoruzdur. aniden hoca basar ve akabinde tüm okula rezil olduğumuz sözleri sarfeder:
"oğlum, sigara içiyorsanız, kötü. içmiorsanız, daha kötü..."
mitili
kafa ya da muhabbetiniz olan bi hocaya yakalanıldığında sorun olmayacak, hatta sigarayı hocayla beraber içmeye kadar gidebilecek olay
mitili
gec kalinmi$ toren sonrasi, herkes dersteyken tuvalette 4 ki$i sigara icer, icmeyen biri kapida nobet tutar. okulun en sert hocasi bu nobetciyi "hoca geliyo" derken gorur ve gelir. garanti yedik sopayi derken,

-oglum bi i$ yapiyosaniz adam gibi yapin. e$egi bile zikmenin bir adabi var. kimse yokken, ustelik ben nobetciyken gelip sigara iciyosunuz. mal misiniz evladim siz?



(bkz: bu da boyle bir animdi)
yafes
okulda dandik bi konferans vardır katılım mecburidir kapılarda hocalar bekler kimsenin çıkış izini yoktur ve iki saat konferans dinlenir mecburen.herkes çıldırmış gibi sigara içmek istemektedir,konferanstan wc ye bağıra bağıra heleholeloo cığaraaa diye çılgınca koşulur.her zaman bir erkete koymamıza rağmen sevindiriğin etkisiyle o gün kapıda bekleyecek arkadaşa gel lan gel bişe olmaz denilerek o da çağrılmıştır.birbirimize biri baksaydı bari gelen giden varmı derken arkadaşın biri bakanın amına koyyim diyip olayı bağlamış ve iyi amına koyyim bakanın amına koyyim denilmiştir.sigaralar içilirken birden herkesin içten içe korktuğu basılma gerçekleşmiştir.basan hocanın da keş olması içleri rahatlatmıştır ve ne o lan kafanızmı dumanlandı sorusuyla ılık bir rüzgar esmiş,herkeste salak bi gülümseme ile paket hocaya verilerek kurtulunmuştur.

lise yılları bi değişikmiş,nerde,kimin karşısında,nasıl sigara içersen iç o daracık pis ortamdaki kadar tatlı olmuyomuş.

falconslx
hatırlandıkça tebessüme yol açan lise hatıralarından biridir. ulan ne sıkıntıya sokmuştu bizi, atılacak mıyız diye, üç dört gün bunalıma girmiştim. o değilde, erketedeki arkadaş hocayı görür görmez koşmaya başlamıştı, biz de zaten onun ayak seslerinden uyanmıştık işi. yakayı çabuk eleverdi salak. sana ne oluyo ki, sen niye kaçıyosun?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol