bilgi sözlüğün ayrıntıları

0 /
pixie
sag ustteki "sunshine" tusuna bastikan sonra pisman olup siteyi eski haline dondurmek isteyerek ayni tusa yeniden basmaniz sonucunda sitenin her defasinda farkli sekle girmesi ve bir turlu ilk haline dondurememeniz sonucu yasadiginiz ufak capli kriz.
isimsiz kahraman
sol frame’de basligin sonundaki nokta ustune gelindiginde en son entryi eklemis yazarin ismi gorulmekte, tyklandygynda ise yazaryn entrysine ulasylmaktadyr; ki ben bu ayrintiyi yakalayana kadar aylar gecmisti. yeni gelenlere kiyak yapayim dedim.
(bkz: eskiden boyle miydi)
ithilquessir
yazar kisi sozlukten cikmis olsa bile kimler var butonunda gozukur, yine de "who is" yaptiginiz zaman

ithilquessir, (1. nesil bilgic) offline

diye gozukur. sozcuk kendi ile celisir, veri tabaninin integrity’si (bunun turkcesini bilmiyorum) zan altinda kalir.
ithilquessir
sifrenizi yazmak suretiyle giris yaptiktan sonra sayfayi yeniden yuklemezseniz, sol paneldeki basliklarin yaninda duran noktalardan yararlanamazsiniz.
agire jiyan
sozlukten cikmak istediginiz halde cikamiyorsaniz, cookileri cop kutusuna dogru yol aldirmaniz gerekmektedir. ugra$amam ben cople, cookiyle diyorsaniz da kolayi var, themeyi degi$tirin sozluk otomatik olarak kiciniza tekmeyi basip kapi onune atacaktir sizi.
independence
ba$liklarin uzerine mouse pointerinizi goturdugunuzde ve kisacik bir zaman dilimi ba$ligin uzerinde tuttugunuzda size ba$lik icerisinde var olan toplam entry sayisini verir.

sozlukten ciktiginiz dakikadan itibaren 30 dakika daha kimler var butonunda nickiniz gozukur.sozlukte time out suresi 30 dakika ayarlanmi$tir.sebebini $imdi hatirlamiyorum.

sozluk icerisinde herhangi bir ba$liga tiklamadiginiz, herhangi bir harekette bulunmadiginiz 3 dakika sonucunda kim butonununda offline gozukursunuz.bu surenin 3 dakika olmasinin sebebi o yazarin aslinda ne haltlar kari$tirdiginin anla$ilabilmesi adinadir.

houston butonu ile sava$ verenlerhttp://www.bilgisozluk.com/houston.asp adresinden de kendi houston mesajlarina ula$abilirler.ilk defasinda kar$ilarina "abartmasak!" $eklinde bir yazi cikacaktir.bu guvenlikle alakali bir durumdur.tekrardan mesaj bolumune basilirsa mesajlar okunabilir.
my son is father
bilgi sozluk yazan logonun ustunde mouse pointerinizi biraz tutarsaniz " it s all for you msif" yazmamaktadir, baska birsey yazmaktadir. gozden kacirilmamasi gereken eksik bir ayrintidir.
ithilquessir
sozlugun bazi yerlerinde turkce harfler yerine soru isaretleri yasamaktadir. dogal hayati koruma dernegine koruma altina alinan bu soru isaretleri degistirilmemektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol