mina urgan

eroooo
kendisi ingiliz edebiyati profesoru olan yazar ve cevirmen mîna urgan, 1 mayis 1915’de istanbul’da dunyaya geldi. tam adi fatma mîna urgan olan yazar,2000 yilinda ise olmustur, en onemli yapilari ise ’bir dinazor’un anilari ile bir dinazorun gezileri’ anli iki kitabidir.
walide sultan
"gelecegin guzel gunlerine inanan; kendi caginin cirkin gerceklerine teslim olmayi reddeden; insanlari, dogayi ve yasami coskuyla seven, sairleri tanimlamak icin kullaniyorumromantik sozcugunu...insanlari, dogayi ve yasami sevmeyeceksen, yasamanin ne anlami var ki"
kan ve toprak
ingiliz edebiyatı tarihi diye türkçe bir eser yazmıs (ne alaka dedirtir kısacası) fransız dili ve edebiyatı mezunu ama ingiliz dili ve edebiyatı profesörü eğitimci. bir zamanlar necip fazıl ın samimi arkadasıyken sonralarda yolları ayrılmıstır. bronte kardesler için, ya da ingiliz tiyatrosundaki soytarılar için uzun soluklu incelemeler yapan mina urgan robinson crusoe gibi dünya edebiyatında oldukça etkili olan ve yüzlerce takliti çıkan bir eseri üstün körü geçer, bahsetmeye değer bulmaz. metafizik şairlerin zihin dünyasından ya da işlediği temalardan bahsedeceğine, hikayeler düzer...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol