12 kasım 1999 düzce depremi

seyhmerat
bugun uzerinden tam 6 yil gecmis olan unutmak istedigimiz ama bir yandan da unutmayip ders almamiz geren aci olaydi.hala bir cok insan su anda prefabrik evlerde oturmakta.
carpediem
depremden sonra boluda kalici konutlar yapildi. bahce duzenlemesi, evlerin gorunumu gayet iyi. iscilige gelince; kapilar duser, tavandaki alci kaplama ev ahalisinin kafasina iner, musluklar vb. bozulur. bu nasil istir anlayamadim ben. umarim kaba insaati da boyle bastan savma yapmamislardir.
kangaroo
izmitteki evimizde ailece yakalandiğimiz depremdir.hem merkez üssünün uzakliği hem de 17 agustos u yasayan bireyler olarak bize besik sallamasi gibi gelmiştir.sehitlerin topragi bol olsun.
independence
11 sene once bugun gercekle$en facia. zamanla hem depremin yaralari unutuldu hem de depremin bizzatihi varligi unutuldu ve eski onlemsiz ya$antiya geri donuldu. ta ki yeni facia boyutundaki depremlere kadar. biz dogayi onemsemezsek doganin bizi onemsemesini bekleyemeyiz.
independence
uzerinden 12 sene gecti. deprem duzce’de olmu$tu ama istanbul’da binalarin haciyatmaz gibi sallandigini cok net hatirliyorum. bagcilar’da iki kiz arkada$imla birlikte yolda yururken yakalanmi$tik depreme. ustelik elimizde biralar, 7. kattaki bir eve bira icmeye gidiyorduk. bizimkisi de ne akilsa "haydi durum riskli, binaya girmeyelim sokakta icelim" dedik. depremi goren kizlar bira $i$elerini agizlarina dikip fondip yapmi$lardi korkudan.

17 agustos depremini de tum $iddeti ile hisseden birisi olarak 12 kasim depremini de bir kac ay sonra ya$ayinca psikoloji taban yapti tabi. allah bir daha gostermesin oyle gunleri kimseye.
mehmetakca
nusret miroğlu adında bir bolu valisi vardı o zamanlar. orta hasarlı evlere girmek istemeyen ve çadır talep eden vatandaşa çadır verdirmiyor, "korku çadırı" tabiri kullanıyordu. bu herif yüzünden çok kişi hayatını kaybetti. yazık...
independence
bugun 13. yildonumu. bolu’da uzerinde yillarin yazili oldugu 13 adet i$ikli balon gokyuzune birakildi o gunu hatirlatmak amaci ile;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21910607.asp
cagatay
zamanla acısı hafifler sanılıyor ama, bu tür felaketlerin geride bıraktıkları o günün acısını bir daha yüreklerinden söküp atamıyorlar.

allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin ve geride kalanların sabrını artırsın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol