bayram trafiginde olen insan sayısı

independence
hic bir $ekilde azimsanamayacak olcude bir sayidir bu.gerci 1 insan hayati bile azimsanamayacak olcudedir.cok basit bir ornekle bu bayram trafik kazalarinda hayatini kaybeden insanimizin sayisi 71.bayramla$maya giderken hayatini kaybeden insanlardir bunlar.ne kaza kur$unu sonucunda olmu$lerdir ne de bir terorist eylem sirasinda vatani icin hayatini kaybetmi$lerdir.sadece trafik canavarinin kurbani olmu$lardir. 71 ki$i.71 ki$inin hayatini kaybetmesi ile alakali etkilenen yuzlerce aile.turke turkten ba$ka dost yok cumlesini aslinda yeniden du$unmek ve yeniden bicimlendirmek gerekiyor sanki kafamizda.turke turkten buyuk du$man yok cumlesi gunumuz $artlarina daha uygun du$ecek gibi geliyor bana.

71 ki$inin sadece bayram trafiginde hayatini kaybetmesi ne demek allaha$kina? 71 ki$i bu.pkk kopekleri ile girilen cati$malarda dahi bu kadar $ehit vermiyor bu ulke.doguda teror var, $urada teror var, burada teror var cumlelerini bir kenara birakip $ehrin gobegindeki terore bakmanin zamani coktan geldi.dogudaki terorle zaten asker ilgileniyor $ahane bir $ekilde, goz dahi actirmadan biniyor hepsinin tepesine.peki ya $ehrin gobegindeki trafik teroru? onunlada mi asker ilgilenecek allaha$kina.hangi gun haberlerde "$urada meydana gelen trafik kazasinda $u kadar ki$i oldu" haberini dinlemiyoruz? hangi gun "ankaranin kizilay semtinde alkollu bir surucunun arabanin hakimiyetini kaybetmesi sonucunda 5 ki$i oldu 3 ki$i agir yaralandi" haberlerini duymuyoruz?neden bir $erefsizin ictigi ickinin cezasini hic alakasiz insanlar ceksin neden?!?

avrupa birligi’ne girelim tamam.dunya standartlarina eri$elim eyvallah.hayat $artlarimiz kolayla$sin, piyasa ucuzlasin ve ki$i ba$ina du$en milli gelir arttikca artsin amenna.iyi de hayat $artlarinin kolayla$masindan faydalanabilecek olan hayatlar yava$ yava$ sonuyor her gecen gun? piyasa ucuzladi diye sevinecek kimse kalmayacak bir sure sonra? ki$i ba$ina du$en milli gelir nufusumuz azaldikca zaten artiyor git gide? bunu mu istiyoruz allahaskina? peki hadi insan hayatina verilmesi gereken degeri gectim.ya i$ gucu? mesela bu bayramda hayatini kaybeden 71 ki$i sonucunda tahmin ediyorum ki en az 50 ki$ilik bir i$ gucu de ortadan kayboldu.50 ki$ilik bir i$ gucunu geri getirmek ortalama 20 sene surmeyecek mi? cok adice hesaplamalar kabul ediyorum.fakat olayin insani yonunu zaten daha once anlattim.$imdi de ekonomik boyutuna dikkat cekmek istedim hepsi bu.evet.i$te hepsi bu!kaybolan hayatlar, yitirilen umutlar ve bayram sevinci bir arada.hayirli olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol