kadıköy pendik minibüsleri

nick nicki nickince
bir sene oncesine kadar kadikoy’den kartal’a kadar giden minibuslerin resmi adi. simdilerde yarisi kartal’a, yarisi pendik’e kadar gidiyor.
bu minibusler yakanin en islek caddelerinden birine ’minibus yolu’ adini vererek bolge ulasimi icin ne kadar onemli olduklarini kanitlamislardir. minibus yolu uzerinden kadikoy, hasanpasa, goztepe, sahrayicedit, erenkoy, kazasker, suadiye, bostanci, kucukyali, idealtepe, adatepe, maltepe, rahmanlar, cevizli, kartal ve belki pendik’ten gecerler...
cocabora
sabahın beş buçuğunda biri hiç bilmediğim bostancıda,"tren istasyonu burda kardeş deyip" beni alakasız bir yerde bırakıp hem treni hem de dersi kaçırmama sahip minübüs şöförüne sahip hat.
melusine
şoförlerinin yayaları görmezden gelerek yollarına devam eden,cadde ortasında zigzaglar çizerek gittikleri için sık sık trafik kazalarına ve trafiğin alt üst olmasına sebep olan ve kendi aralarında yolcu kapmak için çılgınca yarışan minibüsler.
isimsiz kahraman
dikiz aynanızda bunlardan bir tanesini görürüseniz eğer, hemen en sağa çekin yol verin gerekirse kontağı kapatık bikaç dakka bekleyin. vay ben artislik yapiim vay, ben sollama yapiim sakına demeyin adı üstünde yol onların yolu, münübüs yolu.
fasa fiso
baya bi uzun yol kateden minibuslerdir.thy nin karadaki temsilcileridir bu minibusler.bindiginizde bi saga bi sola esettik hareketler yapabilirsiniz.ayriyeten sozluge entry girmek icin bircok malzeme toplayabilirsiniz.soforleri de yolculari da bir alem olurlar.
enharista
binmeseniz bile durup ısrarlar korna çalarlar,karşılaştıkları arkadaşlarına korna çalarlar,gürültü kirliliginin tavan yaptıgı hattır.
blinn
pendik’e kadar gitmeyecek olanların olsa da olur olmasa da dedikleri ama pendik te oturanların, o hat açıldığında bayram ettikleri minibüs hattı.
orqn
insanda karayoluyla ulaşıma karşı fobi oluşturmaya yetecek kadar korkutucudurlar. 18-19 yaşında apaçileri bile bu minibüslerin şöför koltuğunda görebilirsiniz. bu hat üzerinde kavgasız gürültüsüz bir sefere henüz rastlanmamıştır. hiç boşuna kendinizi riske atmayın. mis gibi tren var, gidin paşa paşa yapın yolculuğunuzu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol