bilgi sözlük fanzin

isimsiz kahraman
gece gune kavusurken takiliverdi birden aklima. sonra "acaba yapilabilir mi?" sorusu kurcaladi beynimi, neden olmasin ki geldi ardindan. dusununce sozlugun felsefesiyle de paralel oldugunu farkettim: bir seyi cok istiyorsaniz yapabilecekleriniz sizi sasirtir.
hayatta yasadigim onca saskinliktan sonra ve yasayacaklarimi da katarsam hesaba, sanirim iclerinde bana en mutluluk vereceklerden birisi bu olacak.
usudum... olay bundan ibaret, sonra disarda kac cocugun usudugunu dusundum. once gozlerinden basliyorlardi donmaya, sonra yavas yavas buz kesiyordu yurekleri.
ozledim... biraz da bu var, sonra kimlerin kimi nasil ozledigini merak ettim. kimi yarinden ayri dusmustu, kimi yarinindan. bu ozlemin neresinde durdugumu sorgulamak ve bunu paylasmak istedim.
dunya sadece bizim etrafimizda donmuyor arkadaslarim, farkindayiz degil mi? istegim birileri sesimizi duymayacak olsa da, duyabilme ihtimallerine umid baglayip gudulenlerden olmadigimizi, yasama karsi bir durusumuzun oldugunu, mucadeleyi kelime anlaminin otesine tasiyabilecegimizi ve geride bir iz birakabilecegimizi gostermek. acidan, cocuklardan, savastan dem vurmak biraz, ama bunun yaninda cozum olmaya calismak dilegim. duymayacaklarini bile bile bir parca haykirmak istiyorum onlara, sesime katilacak sesler varsa aranizda bana ulasirsaniz sevinirim. yoksa da bu istek gecenin gune kavustugu bir zaman karmasasinda bogulur gider, diger cigliklar gibi.
bir fanzin nasil cikartilir, nasil basilip dagitilir hicbir fikrim yok. ama umarim bir seyi cok istedigimiz zaman sasirabiliyoruzdur gercekten.

meraklisina simdiden not: bunun eksi sozluk’un cikardigi eksi dergisiyle hicbir alakasi yoktur, ahan da bizden ozenmisler denilmesin. iddia sinirlari belli bir fanzindir kendisi. hatta aynen soyledir:
(bkz: fanzin)
isimsiz kahraman
bilgi sozluk’un kulturel faaliyetlerine katki saglamak adina onculugunu canla basla yapacagim, lakin sesime katilan sesler olmadigi surece soyledigimle kalacagim olusumdur. simdilik hayal gibi olsa da belki bir gun gercek olacaktir. independence da kitap cikariyormus resmen tutmus benim fikrimi calmis caktirmadan. yalniz fanzin cikacak olursa bilgi sozluk kitap gibi yazilmis entrylerden olusmayacak, her seye sifirdan baslanacaktir. icerigi de belirtildigi gibi mizah uzerine olmayacak. yazi gonderebilecek olan, bu islerden anlayan kimse yok mudur?
(bkz: nedendir de kara gozlum nedendir)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol