anadolu kaplanı

ankakusu
atv nin yayimlayacagi haci dizisi ile asagi yukari ayni konsepte burunmus dizi.
iki dizidede muhafazakar bir isadaminin hikayesi anlatiliyor.
aslinda iki dizide ’islami kalvinizm’ denilen terime hizmet icin cevriliyor gibi geldi bana. hatta bu dizleri finanse edenlerin ayni oldugunu dusunmeye basladim.
haci dizisinde kayserili bir isadami canlandirilirken burada bir mobilyaci canlandiriliyor ve bilin bakalim turkiyenin mobilya sektorunun kalbi nerde atiyor ve ve kim en buyuk mobilyaci?
el cevap: kayseri ve boydak grubu.
simdiye kadar anladigim kadariyle iki dizi arasindaki tek fark haci dizisinde is adaminin cocugu radikal islamci olurken bu dizide solcu oluyor.
ankakusu
konyadaki ve kayserideki sirketler basta olmak uzere ’yesil sermaye’ ile ilgisi olmayan ve bir cok buyuk sirketi zorlayan anadolu sirketlerine verilen lakap.
pixie
daha önce bir milyon kere işlenmiş senaryolardan birini işleyecek olan türk dizisi. birol güven tarafından çekildiğinden şüphe duyulmasına sebep olan bir vıcık vıcıklığı vardır.
yurdum insanının zaten dizilerden arta kalan zamanı sadece uyumasına ve tuvalete gitmesine yetiyorken, arka fonuna gülme efekti koyulan bir dizi maksimum 3 bölüm sonra yayından kaldırılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol