bencillik

rap dusmani
bencillik tüm insanların içinde olan bir özelliktir iki grupta tanımlaya biliriz.

ilki kendi karnını doyurmak için başkalarının ekmeğini çalabilen insanları hatta bebekleri öldürebilen cebindeki milyar dolarlara milyarlar katmak için bu kadar acımasız olabilen grup vardır bunların insan olup olmadığı ise tartışılır bu gruba dünyayı parmağında oynatan çağou israilli olmak üzere 250 şirkette bu gruba dahildir.

ikincisi ise aynen şu şekildedir gördünmü amerikayı ırak’ a girdi binlerce müslüman ölüyor amaan neyse yarın için hangi kıyafetimi giysem. ülke özelleştirilme adı altında satılıyor. ama boşver ben şöyle kendime bi araba birde ev alsam.etyopyada binlerce insan açlıktan ölüyor ay yazık onlara ama ben bu akşam hatunu hangi lokantaya götürsem.insan insanı katlediyor, insan sapıtıyor, insan vahşileşiyor, ama ben hangi kıyafeti giysem? saçımı jölelesemmi? şu hatunu tavlayabilirmiyim? acaba şu resmide nasıl çıkmışım? üniversiteyi kazanabilecekmiyim? diye düşünüyorum.

şimdi bu iki gruptan hangisinin daha kötü olduğuna siz karar verin ama bu bir gerçektirki ben bir bencilim ben bencilsem sende onlarda bencil insanlık bencil.

dünya kurtların oyuncak çobanları tarafıdan yönetiliyor bizlermi bizler ise sadece çoğu zaman bencil yada hiçbirşeyin farkında olmadan yaşayan koyunlarız. kurtlar sofrasında koyun arkadaşlarımız yenilirken sıra bize gelene kadar polyanacılık oynamaya ve kendimizi düşünmeye devam ederiz.
blinn
dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannederek davranma biçimi. sonuç olarak kişinin yalnız kalmasına sebebiyet verir.
deltanous
bir insan kendisini kendi açısından düşünmezse onun yerine onu başka kim düşünür ki? yinede abartmamak gerekir çünkü sonradan farkedebileceğiniz bir yalnızlık sürecine girebilirsiniz.
madeline
kişinin karşısındakini insan gibi göremememe sorunsalıdır.bu tarz insanları anlayabilmek ya da yaralanmamak için önceden geliştirilmiş bir sistem henüz bulunamamaıştır.deneyip öğreniriz çoğu zaman ne kadar bencil olduklarını.bencil oldukları anlaşıldığında ise yapılması gereken en anlamlı davranış bütünü koşarak uzaklaşmaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol