murat başesgioğlu

independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
murat başesgioğlu istanbul
murat başesgioğlu, 1 mart 1955’te kastamonu’da doğdu. babasının adı mustafa, annesinin adı hatice’dir. avukat; istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirdi. serbest avukat olarak çalıştı. 18, 19, 20, 21. dönem kastamonu, 22. dönem istanbul milletvekili. 55. hükümet’te içişleri bakanı, 58 ve 59. hükümetlerde çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, 60. hükümet’te devlet bakanı olarak görev yaptı. orta düzeyde fransızca bilen başesgioğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

independence
"zamanla aramizda olu$an derin goru$ farkliliklari artik akp icerisinde siyaset yapmami engeller boyuta ula$mi$tir, bu sebeple istifa ettim" $eklinde bir aciklama ile istifa etmi$ kendisi akp’den. hani "noluo lan?" diyenlere icin acikladim, yoksa cok da tin.
epikuros
eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı ve eski spordan sorumlu devlet bakanı ve eski içişleri bakanı. o kadar bakanlık eskitmiş olsa da, varlığıyla yokluğunu çok anlamış değilim. şimdi eski akpli oldu, daha önce bir de bonus olarak eski anaplılığı da vardı. çoğu kez yanlış telaffuz edilen soyadı gibi eskioğlueski’lik var kaderinde galiba.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol