güneş tutulması

0 /
pollux anwor
güneş’le dünya’nın arasına ay’ın girmesi süretiyle oluşan, 29 mart 2006’ta ülkemizden 5 dakikalık bir süre zarfı boyunca seyredilebilecek olay.
my son is father
güneş tutulmasının hayatımda ki yeri ve önemi:

kaç yüzyılda bir görülür gibi söylentiler çıkmasına rağmen çocukluğumdan beri sanki her yıl görürmüşcesine çok rastladığım bir olaydır.
birde dünyada en iyi görülecek yer hep türkiye ’dir..
maliyeci
1 milyona aldığım gözlükle izlediğim,60 sene sonra olacak olanda korsan gözlük işine girme düşüncelerimi kuvvetlendiren hadise.adamlar paranın amına koydu,onu bunu bilmem.
carpediem
tekrarının hep uzun yıllar sonra olacagı söylenen, ama kelebek etkisi hesaplanamadıgından ve bu hesapların günümüze göre yapıldıgından seneler sonraya verilen tarihlerinin hiç tutmadıgı doga olayı. dünyayı, yörüngesini, ayı ve onun yörüngesini etkiyelecek bütün faktörler ortadan kaldırılsa 60 yıl sonra tekrar olur.
niphredil
dün 3 dersimizin boş geçmesine ve bahçede süper vakit geçirmemize sebep olan, o gazetelerin verdiği gözlüklerle baktığımız doğa olayı.
tiryaki
çok eski zamanlardan beri güneş tutulmaları, insanoğlunun ilgisini çekmiş ve her dönemde bu konu hakkında çeşitli varsayımlar ortaya atılmıştır.
astrologlara göre gerek insanlar gerekse de,doğa üzerinde bir takım etkileri bulunan sırlarla dolu bir tabiat olayıdır.
üzerinde birleşilen ortak noktalardan birisi de liderliği(aslan burcu)sembolize eden güneş’in tutulma esnasında ülke yöneticileri ile halk arasında yaşanan gerilimi arttırdığı olgusudur.öyle ki 29 mart 2006 tarihindeki güneş tutulmasında;fransa’da tekrar patlak veren direniş,güneydoğu’da baş gösteren isyan,ukrayna devlet başkanının seçimden yenilgiyle çıkması,israil’in seçimlere gidip yeni bir devlet başkanının göreve gelmesi,yine filistin’de hamas hükümetinin önünün tıkanmaya çalışılması gibi olayların şaşırtıcı bir biçmde tutulma zamanına denk gelmesi bu hipotezin doğruluğunu onaylar niteliktedir.
yalnız bu seferki güneş tutulmasının;astrolojik veriler baz alındığında doğal dengeleri bozmak açısından olumsuz bir etkiye yol açmayacağı yine üzerinde birleşilen ortak noktalardan biri.daha çok insanlar üzerinde bırakacağı(özellikle koç ve terazi burçları) etkileri tartışılmaktadır.
tentakul17
aptal kimya hocasının "güneşi tuttunuz mu tutmuşken biraz da bize getirseydiniz he he he "diyerek espri yaptığını sanmasına sebebiyet veren çok hoş bi doğa olayı
tigris
(ara: http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/1.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/2.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/3.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/4.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/5.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/6.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/7.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/8.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/9.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/10.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/11.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/12.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/13.jpg
http://www.gel.gen.tr/attach/resim/gtbt/14.jpg
)
delirtmeyinlanbeni
bu olayla ilgili aşmış bir betim parfümün dansında geçmektedir:

"güneş öyle yuvarlak, öyle cilalı ve siyahtı ki, bir de üzerinde sekiz rakamı olsa, ne zamandır süregelen bir yığın felsefi ve teolojik yakınmaları geçerli kılar, biz dünyalıların kozmik bilardo masasının neresinde oturmakta olduğumuzu kesin bir biçimde vurgulardı."
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol