yanlış anlaşılmak

made in heaven
bazen karsinizdaki insanin anlama kapasitesi azligi yuzunden,bazen de sizin soylemek istediginiz seyi duzgun ifade edemeyisinizden dolayi gerceklesebilen ve bazen tatsiz sonuclar ortaya cikmasina neden olabilen durum.bir de her tarafin karla kapli oldugu soguk bir kis gununde yolda yururken buz tutmus kaldirimi arkadasa gosterip "buza bak lan" dediginiz anda onunuzde yuruyen hatunun bu lafi "kiza bak lan" olarak anlayip arkasina donerek assagilayici bir bakisla "salak!!" deyivermesi durumu vardir ki,bu olsa olsa talihsizliktir.
walide sultan
eger ki biz dogruysak ve buna inanmissak ne onemi var yanlis anlasilmanin...ama savunabilmeli insan kendi dogrularini...ve korkmamali’yapmiyim bunu yanlis anlasilir simdi’ gibi dusunerek...birakin isteyen istedigi gibi anlasin gerceklestirin eyleminizi siz lutfen...gerceklestiremeden biraktiginiz her hakliliginiz digerlerinin yanlis anlamasindan daha degerli degil miydi...
lady rosenred
derdini doğru düzgün ifade edememek.doğru kelimelerin kullanıl(a)maması sonucu ortaya çıkan durum.pek bir zorlar kişiyi,zira toparlamak zordur olayı.daha da anlaşılmaz bir hale gelebilirsin sonra çık çıkabilirsen işin içinden.
tombik
kafanızda tasaralamış oldugunuz düşüncelerinizi ifade edebilecek kelime bulamadıgınız zamanlarda agzınızdan çıkacak en ufak bir yanlış kelime sizi bu yanlış anlaşılmayla karsı karsıya bırakır.ve bugüne kadar yaptıklarınız bir anda siliniverir,karsınızda ki insan o yanlış kelimeye öyle bir kitlenmiştirki ne yaparsanız yapın artık o yanlıştan dönmek düşünüldüğü kadar kolay olmayacaktır.
pinkcat
karşınızdaki kişiye meramınızı anlatırsınız lakin mevzu bahis kişinin güzel türkçemizle sorunları vardır, bu noktada yanlış anlaşılma söz konusudur. yani sebep ya dil sorunudur veya anlayış kıtlığı.
rimelfircasi
"aman be nasıl anlarsa anlasın" deyip kendinde mecal bulamama sonrasında açıklamayı denesemiydim ki düşüncesi hafifçe gelir geçer sonuç olarak zamana bırakırsın

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol