istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi

31subat
1999-2000-2001 yillarinda surekli vuku bulan eylemler dolayisiyla okumanin pek de eglenceli oldugu, gecenlerde ziyaret ettigimde o eglencenin yerine sonuk bir ogrenci toplulugu gorup icimin burkulmasina sebep olmus fakultedir. nerde o eski gunler dedirtmistir, evet.
myysteriouss
laleli’de, içerisinde amerikan, ingiliz, italyan, ispanyol, rus, fransız ,alman, çağdaş yunan, eski yunan, urdu, fars, latin, arap dil ve edebiyatlarının yanı sıra, ingilizce-almanca-fransızca mütercim tercümanlık, arkeoloji, antroploji, felsefe, psikoloji, sanat tarihi, sosyoloji, tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji, türk dili ve edebiyatı bölümlerini barındıran fakültedir..

sitesi için de;

http://www.istanbul.edu.tr/edebiyat/edebiyat/index.htm
alacakarga
labirent havasindaki koridorlariyla, yeni baslayan ogrencilerine yon duygusu asilayan, ogrenci islerindeki memurlariyla sabrin, kisin yanmayan kaloriferleriyle , sinav doneminde parmak isitma tekniklerinin ve bu sekilde dayanikligin ogrenildigi, okula giren polislerin attigi biber gazina maruz kalip bahceye kosarken gaz maskeli polislerin okulda kosmasina tanik olunan, on kapidan girilip, arka kapidan girilmeyen; ancak arka kapidan cikilabilen, hergele meydaninda futbol oynanan, sabah 8:45teki derse yetismek icin 4 kat merdiven kosmayi gerektiren, vize ve final donemleri dolup dolup tasan, yaz donemlerinde avlu tarzindaki bahcesinde ayakta bile duracak yer kalmayan, sikilinca, okulda dagitilan el ilanlarindan gemi yapip bahcedeki fiskiyeli havuda yuzdurulen fakulte.
ibi ismet
hayatı öğreten fakültedir. öyle ki bu fakültenin ilginç, insanı etkileyen, hayata bakışını farklılaştıran bir havası vardır. ders önemli değildir veya derslerde neler öğrendiğin. dünyanın en büyük fakültelerindendir böyle olunca farklı kişilikleri tanıma ve sohbet imkanını yakalarsın. düşünürsün. bu düşünceler kimi insanı yazar yapar kimi insanı şair belki bir yönetmen çıkar aramızdan ya da prof. kimisi sağcı olur kimisi solcu. hala geldikleri gibi gidenler de olur bu fakülteden; onlarda ne mi olur. sanırım iktidar.
lepiska
üniversiteli olduğunuzu hissettiren fakültedir. yılların izlerini görürsünüz hergele meydanında. düşündüğünü söyleyebilen gençleri vardır. bahçesinde kocaman pis bir kedisi bulunur ki bu kediye de üniversiteli gibi davranılır. hayvan sevmeyen biri bile bu pisiye laf atmadan geçmez. o kadar büyüktür ki bir kez gördüğünüz birini bir daha görme şansınız neredeyse yok gibidir. öss ye giren arkadaşlara tavsiye edilesi fakültedir.
ederleziavela
-tarih bölümü

-türk dili ve edebiyati bölümü

-doğu dilleri ve edebiyatlari bölümü

-coğrafya bölümü

-bati dilleri ve edebiyatlari bölümü

-arkeoloji bölümü

-eskiçağ dilleri ve kültürleri bölümü

-sanat tarihi bölümü

-bilgi ve belge yönetimi bölümü

-felsefe bölümü

-sosyoloji bölümü

-tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümü

-antropoloji bölümü

-psikoloji bölümü

-taşinabilir kültür varliklarini koruma ve onarim bölümü

-çeviribilim bölümü

-çağdaş türk lehçeleri ve edebiyatlari bölümü


gibi bölümleri ve anabilim dallarını bünyesinde barındıran fakülte.









fasa fiso
yahya kemal beyatli, ahmet hamdi tanpinar, mehmet kaplan, muharrem ergin, kazim yetis, m. fatih andi gibi essiz hocalari yetistirmis fakultedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol