dünyanın en düzensiz dili olarak almanca

carpediem
evet. almanca ogrenmeye calisan herkes tarafindan da onaylanacagi gibi feci duzensiz bir dildir. istisnalar yuzunden, ogretmenler kurallari -kafa karistirmasin diye- ogretmezler. hatta almanlar kendi dillerini istisnalar dili olarak nitelerler.
daha ilk derste ogrendiginiz artikel hedesiyle ne oldugunuzu sasirirsiniz zaten. der, die, das olmak uzere uc tane artikeli vardir. her kelimenin kendine ait bir artikeli vardir ama bu konuda hicbir kural yoktur.
bir de fiillerin praeteritum ve praesens halleri vardir. gecmis zaman halleri olan bu hedelerin de hicbir duzeni yoktur. kuralli birkac tane fiil vardir, gerisini ezberlersiniz(ya da 4 sene boyunca ezberleyemeyip, sinavda oo piti pitii yaparsiniz).
spooky
yabanci dille egitim yapan liselerde saglam bir temel uzerine, ingilizceden once ogrenildigi zaman kolay gelen ama duzensiz olduguna katildigim hadise.
zehnterdorf
cinsiyet ve cansız varlık ayırımı yapılmakla beraber, hala neden masanın erkek muamelesi gördüğünü anlayamadığım dildir.
lord of blood
artikellerin de kendine has kuralları vardır. kural demeyelim de kelimenin hangi artikeli alacağına dair ipucu olsun. -ie ile biten kelimeler "die" -er ile bitenler "der" -s ile bitenler de "das" artikelini alırlar. bunlardan hiçbiriyle bitmeyenler mi? gidin ingilizce öğrenin oğlum, hem dünya dili herkes onu konuşuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol