türkün turkten başka düşmanı yok

31subat
halkindan korkan bir rejim, edebiyatcisindan korkan aydinlar, kardesinden korkan kardesler, maas aldigi devletine gerek sivil gerekse askeri darbe ile hukmetmeye calisan askerler goz onunde bulunduruldugunda bir kurgu degil, gercek oldugu daha iyi anlasilan cumle.
made in heaven
zamaninda soylenmis olan,ya da benim bir yerden aklimda kalmis olup simdi zamaninda soylenmis olarak gotumden uydurdugum "turk’u turk’ten baskasi yenemez" sozu baslikla uyum saglamaktadir yanilmiyorsam.
seyhmerat
turkiye cumhuriyeti’nde ne yazikki 1939’lardan sonra degistirilen ve amerikancilasan egitim sistemi ta gunumuze kadar ancak 1980’den sonra biraz daha azalmis sekilde devam etti.bu sistem ne yazik ki vatanina,milletine bagli insanlar yetistirmedi,bu sistem bati hayrani,her seyi batidan uman ve bati ugruna ulkesini asagilayan zihniyetler yetistirdi,bu yuzden turk’un turkten baska dostu yoktur,icerideki bazi baticilarsa batinin "manevi ajanlaridir" ve onlar bu milletin en buyuk dusmanidirlar.ancak onlar turk degildir,onlar batici olan ne oldugu belirsizlerdir,zamane insanlaridir,paraya tapanlardir.
31subat
yalnizca gunumuzde degil, butun tarih boyunca gercekligi delillerle sabitlenecek, duvara asilasi soylem. ornekleriyle aciklama ihtiyaci hissedersek soyledir:
1)savas esnasinda bir padisahin olmesi demek, turk tarihinde her zaman kargasa demektir. cunku turk iktidar istemektedir, devletin ali menfaatleri degil, kendi cukunun haremdeki safahati daha onemlidir.
2) her iki buyuk anadolu turk devletinde de fetret donemi yasanmis, beylikler birbirini kana bulamis, kimin turk, kimin dusman oldugu anlasilamamistir. birazcik selcuklu, birazcik da osmanli tarihi okumak bu gercegi anlamak icin yeterlidir.
3) cok daha eskilere ve turk adinin ilk duyulmaya baslandigi asya steplerine gidersek de farkli bir durumla karsilasilmayacaktir. iktidar isigini goren her turk kabile reisi diger kabile reislerini oldurmek icin kah dusman devletlerle anlasmis, kah kendisi suikastler duzenlemistir.
4) yakin tarihimizde 80 oncesi gerilim ortaminda komunistler fasistleri amerikan ajani olmakla, fasistler komunistleri rus ajani olmakla suclamis; aslinda hicbirinin zerre kadar devletini dusunmedigi, sadece baska guc odaklari tarafindan kullanildigi gercegi yillar sonra anlasilmistir.

bu soylemi dogru kabul etmenin amerikancilikla uzaktan yakindan ilgisi yoktur. pekala bu soyleme sahip insanlar da anti-emperyalist, amerikan dusmani olabilmektedir.
bu soylem su demek degildir: butun dunya kardes kardes geciniyor da bir tek biz birbirimizi bogazliyoruz. hayir asla! ne yazik ki tum milletlerin icinde bu fitne fesat mevcuttur ancak bundan en cok yara alan millet turk devleti olmustur.
isimsiz kahraman
anti fasizm naralari atan bunyenin dustugu en buyuk tuzaklardan biridir zannimca. paradoks gibi bir sey iste, hem irkciliktan nefret edip, onu kotuleyeceksin hem de turk irkinin yani belli basli bir irkin dusmanligini yapacaksin. gariptir dogrusu. ben anlayamadim bu isi. aslolan insandir, insan insanin dostu da olabilir dusmani da, cunku insan denen varlik haris yaratilmistir, egolarina, bencilligine yenik duser zaman zaman. bunu belli bir irka baglamamak lazim gelir, her medeniyetin icinde olmustur boyle seyler. kendimizle celismeyelim, elmaya elma diyorsak elma kalsin.

edit:bu tanym kimseyi hedef almamaktadyr, ustteki entrylerden tamamen bagymsyz sadece baslyga uygun girilmis bir tanymdyr .
maliyeci
bu cumleyi okuyup da gercek anlamini sorgulamak ahmaklik olur suphesiz ki.turkun elbet dusmanlari coktur,her milletin oldugu gibi ama elinden en cok cektigi yine kendisidir,dusmani dedigi de icteki dusmanlar olarak algilanmamalidir kanimca,tipik turk ozelliklerini hatirlarsak kendimiz edip kendimiz buldugumuzu gorur ve bu cumleyi de bir tarafimizdan anlamayiz.
ithilquessir
cumhurbaskanligi forsundaki yildizlarin temsil ettigi turk devletlerinin kac tanesinin turkler tarafindan yikildiklarini gordugumuzde anlamini idrak edecegimiz sozcuk oyunudur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol