louis aragon

freagl dreams
"kendimle uzlasmak gibi bir arzum yok, olmadi da hic george brassens’in besteledigi ve yayginlastirdigi mutlu ask yoktur, 1943’de yazdigim bir siirin dizesidir. soz konusu mutsuzluk, isgal yillarinin mutsuzlugu, fransa’nin icinde bulundugu o acikli durumda mutlu bir ask olabilir miydi? ortak bir mutsuzlukta bireysel mutluluklarin olamayacagi temasi, o zamanlar isledigim bu tema, aslinda, hemen yazdigim tum yapitlarda da var. gercekten, bu siirde ortaya cikan sorun, mutlu askin olup olmayacagi degil, mutlu ciftin olup olmayacagidir. kadin-erkek ciftini, erkegin ve kadinin en yuce sekli olarak dusundugumu soylemistim. umarim gelecek gunler kadin-erkek ciftine mutluluk tasir." louis aragon

yazarin bu aciklamayi yapmasinda en buyuk sebep buyuk bir ihtimalle insanlarin agir melankolik yapılarindan kaynaklanmaktadir oyle ki insanoglu olumsuzluklari zamana yayarak yaninda tasimakta cok beceriklidir.
kan ve toprak
dadaizm den sonra geleneksel olana yönelen fransız şair. üç silahşörler gibi halk hikayelerinden bahseder. geleneksel olanı yadsıma hatasına düşmüş iki şairden biridir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol