marilyn manson and the spooky kids

priapus
1989’da marilyn manson adini cagin iki buyuk ikonundan aldi; (marilyn monroe ve unlu yonetmen roman polanski’nin karisi sharon tate’i katleden manson ailesinin lideri, seri katil charles manson).daisy berkowitz ile karsilasan marilyn manson, 1990’da iki kisi daha bularak “marilyn manson and the spooky kids”i kurdular. artik herkesin bildigi gibi grubun hepsinin isimleri unlu bir kadin ismi ve bir seri katil soyadindan olusuyordu. keyboard’cu madonna wayne gacy, basci; gidget gein de isimlerini bu sekilde olusturmuslardi.

“bir suru talk show seyrederim ve kadin hollywood yildizlariyla seri katilleri ayni potada eritmeleri, her seyi sansasyonel haber duzeyine indirgemeleri beni cok sasirtir” diyor manson.

farkli muzikleri ve abartili sahne sovlariyla marilyn manson and the spooky kids florida’nin death metal ortaminin underground sahnesinde gittikce unlendiler.

bir sure sonra baterist yoklugu nedeniyle kullanilan drum machine yerine sara lee lucas gruba alindi.

1990’daki en onemli olay nin’in lideri trent reznor’la tanisilmasiydi.1991’de ilk demo kasetleri “after school special”u ayni; sene icinde kasetleri “lunchbox”i cikardilar. bunlardan once de produktorlugunu kendilerinin yaptiklari bircok promosyon kasetleri bulunuyordu.1992’de slammie odullerinin yilin en iyi grubu, en iyi sert alternative grup kategorilerine aday gosterildiler. isimlerini kisaltip marilyn manson yaptilar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol