kocam değil mi sever de dover de

faten
-kocam değil mi ,doverde soverde .
+o laf öyle değildi sanki ?
-kocam değil mi ,sikerde döverde .
+öyle de değildi.
-kocam değil mi ,yaa,alla alla ,sokarda sikerde.
carpediem
meali şudur: ben bir birey değilim. kendim için iyi olanı bilmiyorum, düşünemiyorum. hem kocamın malıyım, evi gibi, arası gibi. bana ne yaparsa yapsın, bu ben de dahil olmak üzere kimseyi ilgilendirmez.
bok bocegi
ailenin kadın üzerinde daha ufak yaşlarda kurduğu baskılar ve beyin yıkama seansları sonucu ortaya çıkan düşünce biçimi.. lakin bir de madalyonun bu yüzü var şöyle ki efendim bunu söyleyen kadınlar genelde ekonomik özgürlüğü olmayan, kocasından ayrılmak istediği takdirde gidebileceği, sığınabileceği başka bir yer olmayan kadınlardır.. dolayısıyla bir bakıma kendilerini avutabilmek için bu cümleyi kurmak zorundalardır zira başka seçenekleri yoktur.. ben hayatta kaldıramam dayağı, tokadı alırım bohçamı giderim deme şansları ne yazık ki yoktur..
telli kus
kocasi doverken agzi burnu kan icinde yardim edin cigliklari atan o kadinin dovuldukten sonra rahatladiginin ifadesi.insanlar konusa konusa anlasir hayvanlar koklasa koklasa anlasir inancinda yasamini surduren kisiler.biey olarak kendilerine deger vermeyen ve bunu bir marifetmis gibi gosteren kadin.ileride cocugu bu durumdan sikilip babasini oldurdugunde magdur olan yine o kadin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol