akraba evliligi

0 /
maliyeci
topraklar bolunmesin kaygisiyla,kiz yabanciya gitmesin mantigiyla yapilan,sakat cocuklar dunyaya getirmek gibi bir vebal altina insani sokan evlilik.
carpediem
ulkemizde cok sayida bulunmasinan dolayi, burayi genetik arastirmalar icin cok elverisli hale getirmis, aile icindeki genetik aktarimdan dolayi hastalikli iki genin biraraya gelme ihtimalinin artmasi ile sakat cocuk riskini de arttiran hede.
yahudi
benim teyzem ve kocasi birbirinin teyze cocuklari.. ama hicbir cocugu sakat degil. tabi bu bir istisna.. yine de fistik gibi bir akrabamiz varsa riske atmamaliyiz.
seyhmerat
akraba evliligi senilen sey,ayni kan bagi bulunan insanlarda kromozon uyusmasi olmamasidir,ancak bu herkeste olacak diye bir kural yoktur bu uyusma bazen olmaktadir,kisacasi mevzuat kan bagi uyusmazligidir,bir cok akraba olupta evlenmis ve cocuklari saglam olan aile vardir,ancak kan bagi uyusmazligi ikinci hatta ucuncu kusak akrabalar arasinda sikca goruldugu icin her zaman risklidir akraba evliligi.
priapus
akraba evliligi 1. yada 2. dereceden akrabalar ile yapilan evliliklerdir. ve toplumumuzda cok yaygindir.

lutfen akraba evliligi yapipda saglam cocugu olanlar var safsatasina inanip boyle seyleri desteklemeyin. kararacak olan sizin degil dunyaya yamuk yumuk gelen o cocugun hayatidir. boyle bir riske bu kadar sogukkanli nasil girer insanlar anlamiyorum.
satanist yiyen kedi
sosyal bilgiler sinavinda arkada$in konu hakkindaki soruya cevabi aynen $u $ekildedir.

soru:akraba evliliklerinin zararlari nelerdir?
arkada$in cevabi:cocuklar sakata gelebilir.
angelique
argoda gerizekalı insanlar icin de kullanılır.
x- osman abi ben var ya karı olsam herkese verirdim. naz maz yapmazdım, toprak olacak zaten.
y- akraba evliligiydin di mi sen
x- yok abi, anne kıbrıs baba adanalı benim.
y- hmm! ok annadım ben.
adrenokortikotropik
kendi adıma mide bulandırıcı evlilik türü.çocukluğunu beraber geçirdiğin abim/kardeşim dediğin kişinin gün gelip de kocan/karın olması durumuna anlam veremiyorum,hele ki miras bölünmesin,kız yabancıya gitmesin,sülalemize elin oğlunu/kızını sokmayalım gibisinden safsatalar gerekçe olarak sunulmuşsa.ha yine de bu kişiler evlendirilmeyip,aşık olup evlenme isteğinde bulundularsa kendileri bilirler.bari çocuk yapmasınlar demeden de edemeyeceğim.
angelique
karadeniz yöresi diye genellemek yanlis, sadece bazı bölgelerinde yapılır. bu konuda hic bir bölge dogu’nun eline su dökemez...
cevizlisucuk
bilgi sözlükte ezberlediğim iğrenç esprileri, evde yaptığım akşam babamın söylediği söz:’akraba evliliğinden mi böyle oldu bu hanım?’
elma sekeriiii
cahilliktir. aileden gelen genlerin birbirini bulmasıyla çocuklar özürlü dogar. herkeste olur demiyorum bakın, bazı akraba evliliklerinde bu ya$anır ve sadece kendi ba$larını degil cocuklarının da ba$larını yakarlar. ayrıca igrenctir, pe$inden abi abla diye dola$tıgınız insanlarla aynı yatagı payla$ıyor olu$unuz hastalıklı bir olgudur.
yazık yani. ailede bile rahat olamıyorsunuz, her erkek cinsiyetinde olan birey ailedeki kızlara alıcı gözlerle bakıyor.
igrencin ötesinde bir $ey bu. insanlıgınıza tüküreyim sizin.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol