soylim mi

xerxes
ibrahim tatlises’in kult olmus laflarindan biri. ayni zamanda 1990’da cikardigi bir albumunun ismidir. ibrahim tatlises bu lafini sarki yapmistir, tipki "allah cezani verecek" gibi. sozleri de ilginctir.

soylim mi soylim mi
soyle
seni seviyorum

gul yuzlum melek soylum
ince bel selvi boylum
deryada kaybolmusum
bul beni guzel huylum
soylim mi soylemim mi
seni nasil sevdigimi

suya hasret toprak gibi
yere dusen yaprak gibi
mecnun’un leyla’si gibi
kerem’in asli’si gibi
sevenin sevdasi gibi
ben de yanmisim, sevdalanmisim

yagmur ciselerken gel
seni bekler bu gonlum
bulutlar aglarken gel
sana islak bu gonlum
geceler olmadan gel
sensiz yatmadan gonlum
tiryaki
1990 yılı çıkışlı bir ibrahim tatlıses albümü.aynı zamanda ibo’nun içindeki çakalı yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başladığı bir albüm olur bu.
toplumun her bir kesimine;araplara,çerkezlere,romanlara,kürtlere,azerilere’’ bakın ben sizin şarkılarınızı okuyorum ,ben gibisini bulamazsınız’’demek istiyor sanki. (ya da ben çok kaotik bir yapıya sahibim),bay tatlıses. öyle ki ,sırf bu yüzden bu albümünün satış rakamları diğer bütün albümlerinin toplam cirosuna yaklaşmıştır hemen hemen.
hemen parçadaki şarkıları şöyle az bir inceleyelim,bakalım,neymiş....

gül ali:romanların en bir sevdiği parçadır bu dersek yerinde olur kanımca.sünnetlerinde,düğünlerinde,sokaklarda her bir yerde bu parçayı çalıp söylerler.’’aman gül alim,canım gül alim...’’diye.
ayez hanım:urfa’lı olup da bir urfa türküsü okumadan olmaz tabii,araplar da dinler kürtler de...hem okumazsa hemşolar ne der sonra!
benim naylon tarağım var:hmmm... azeri ezgileriyle dolu bir türkü...ee azerilerdeki ibo hayranlığını unutmamak gerekirdi zaten.

perşembe gününde:uzun hava severler için bulunmaz bir türkü...onlar da yararlansın albümden!
caney caney:kürt halk türküsü...
bu şarkı türkiye’de ve ırak’ta(fanatik hayranlarıdır ibo’nun) yaşamlarını sürdüren tüm kürtlere gitsin!(-bir nevi böyle işte...)
hesabım var:arabesk işte...biçare sevgililer,aşıklar,gençler,acı çekenler,itilmiş,dışlanmış kaç insan var ise hepsi dinlesin diye...
ha bir de ne faydası var diye karagün dostu bir şarkı var ki o güzelim albüme fazla diye aynı albüm içinde 2000 yılında piyasaya sunmuştur ki tek bu şarkı için almaya değerdir.öyle de olmuştur nitekim, ordan da şöyle bir 100.000 adet satmıştır.

ha albüm süper olmuştur o ayrı,kıroyum evet....
xerxes
ibrahim tatlıses’in 1990 yılında çıkardığı güzel ve başarılı bir albümü. ibrahim tatlıses bu albümü kendi şirketinden çıkarmıştır. albümün türkiye baskısında "ne faydası var" şarkısı yerine "diyeceksin niye" isimli bir türkü vardı. ama almanya baskısında "ne faydası var" şarkısı vardı. 8 yıl sonra tatlıses bu albümü tekrar çıkardı ve "ne faydası var" isimli damar şarkısını tekrar koydu ve türkiye’de piyasaya sürdü. şarkı listesi aşağıdaki gibidir:

a yüzü:

1- söylim mi
2- gideceğim bu ellerden
3- ne güzel gözlerin var
4- hesabım var
5- tomurcuk
6- gül ali

b yüzü:

1- benim naylon tarağım var
2- caney caney
3- yaradan var (uzun hava)
4- le le le canım
5- perşembe gününde (uzun hava)
6- ayez hanım
7- türkmen gelini
8- diyeceksin ki niye / ne faydası var

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol