avrasya maratonu

independence
avrupa ve asya kitasi arasinda yapilan, dolayisi ile istanbulda gercekle$en maraton.her sene yapilir bu ko$u ve dunyanin pek cok ulkesinden atletler gelir ko$mak icin.halkta katilir bu ko$uya ayni zamanda.
nickten yana sansim yok
yarın altunizade’den başlayıp ebesinin nikahına kadar devam edecek olan maraton. ben de katılacağım ama koşmayacağım tabi ki. çünkü biliyorum ki koşarsam sonuna kadar giderim. öyle tuttuğunu koparan bir tipim. her tuttuğumu koparmış da değilim ama.
nickten yana sansim yok
bugün düzenlenmiştir bu maraton. farklılık olsun diye gittik, gördük, yürüdük ve zengin malzemelerden yararlanarak bol bol fotoğraf çektik. altunizade’den eminönü’ye kadar yürüyünce insan biraz yoruluyor ama olsun güzeldi yine de. ileriki zamanlarda fotoğrafları paylaşmak ümidiyle; esen kalın.
daruga
-günaydın müşerref teyze, hayrola elin kolun dolu. misafir mi geliyor?
-yok kızım, pazar günü avrasya maratonuna katılacağız da. zeynep tuzluları yapıyor, asuman tatlıları, bana dolma sarma kaldı. sana da gel diycem ama piknik sevmiyorsun ki.
pipisik
havanın da güzel olmasıyla oldukça fazla katılım sağlanmış yarışma/etkinlik.

on binlerce kişinin, boğaz köprüsü’ndeki geçişi ağır olunca, rüzgarın da etkisiyle köprü sallanmaya başlamış bu seneki etkinlikte. sabah trt-3’teki canlı yayın sırasında gördüm; gece lambaları bir sağa bir sola oynuyorlar, o kuvvetli çelik halatlar yalpalanıyorlardı fena fena.

yıllar önce, üçüncüsüne katılmıştım ben de bu tarihi buluşmanın. o zman tarihi değildi, ben tarih oldum amk! camdan bir madalya, ne zamandır durur evimin duvarında; bitirene veriyorlardı. şimdilerde var mı bu gelenek bilmiyorum. güzel bir anıydı; mahalledeki arkadaşlarla, ta yeşilköy’den gelmiştik altunizade’ye geceden; orada sabahlamış, sabah da koşup trene kaçak binerek evlere dönmüştük.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol