sürmene

walide sultan
ey benum sevducegum da,
olur mu boyle keder?
o surmene yaylasi,
on bes doktora bedel.

turkude gecen yaylalariyla da me$hur, denizi gibi gozu de kara olan karadeniz evladinin nerede olursa olsun; etrafi insan boyu egrelti otlariyla cevrilmi$ derelerinin siriltisina, yemye$il $ahin tepelerinden koyu mavi sulara uzanan, bu her daim yagmur kokan topraklara hasretidir surmene.
serdar
dağlık, tepelik bir arazide kurulu, sahil kenarında yeşillikler içinde bir ilçe. sahilden belli bir mesafe sonrası uzun ve dik yokuşlar. çarşısı sahil önündeki bu düzlükte, evlerin çoğuna ise uzun ve dik yokuşlardan çıkılıyor. gezmesi güzeldi, ama sürekli kalması nasıldır bilemem. bir de keşke şu karadeniz sahil yolu yapılmadan önce gitseydim diyorum. zira doğal sahil diye bir şey kalmamış. otoyol deniz doldurularak yapılmış ve deniz kenarı dolgu için kullanılan büyük kayalarla dolu.
tokalon
sivil toplum örgütlerinin kıyıyı mahveden yol yapım çalışmalarının durdurulması için imza toplamaya çalıştığı, ama yol yapıldıktan sonra herkesin imza atmak istediği ayrıca fatih akın’ın yaşamın kıyısında filmi için güzel kareler çektiği trabzon ilçesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol