çizgi filmlerin çocuklar uzerindeki etkileri

angelus
evet cizgi filmlerin cocuklar uzerinde yadsinamaz etkileri vardir ki en onemli etkileri meslek secimlerindedir. kendi adima ornek vermem gerekirse. tusubasayi ilk izledigim gun futbolcu olmaya karar vermistim, ninja kaplumbalari izledigimde ise uzakdogu felsefesine merak sarmis ninjalik uzerine egitim almak icin japonyaya kacmaya karar vermistim ailem tarafindan garipsenen en onemli meslek secimimse voltron i izleyip "ben buyuyunce robot olacam" dememdir.evet.
maliyeci
pokemon izleyip kendini pokemon zanneden ve camdan atlayarak ucmaya calisan bir cocuk vardi.bu cocuk mazallah ninja kaplumbagalari seyretse tutar mahallede millete mincika sallardi.cizgi filmlerin insanlar uzerindeki etkisi biraz da cocugun kafa yapisiyla alakali demek ki.
made in heaven
sunepenin biriyken ispanagi yedigi zaman kabasakal denilen at hirsizi kilikli azmani paramparca eden temel reis isimli cizgi film kahramaninin etkisinde kalarak uc tabak ispanak yedikten sonra mahallenin kabasakali pozisyonundaki bir arkadasa kafa tutmam,akabinde dayak yemis olmam cizgi filmlerin cocuklar uzerindeki etkilerine onemli bir ornek teskil edecektir kanaatindeyim.
insomnia jim
sunger bobu izledikten sonra cocuklarin sunger bob gibi aptal olmasi.yada voltran’i izleyip benim koluda ayriliyormu diyip kolunu fln cikartmaya calismak.
belkibirgunbiryerde
minik belkibirgunbiryerde’nin iyi bir cocuk oldugunu sandigindan,ailecek gidilen pikniklerde otlarin arasinda falan,fellik fellik sirinleri aramasi;ustelik ablasinin iyi bir cocuk olduguna emin olan minnacik kardesinin de "ya bi de bulursa" diye korkup arabaya saklanmasi durumu...
addicted to pain
-baba bana spider man alsana?
-olmaz olum onlar şiddete yöneltiyor insanı.
-baba bana action man alsana?
-olmaz yavrucum onlar şiddete yöneltiyor insanı.
-peki baba o zaman bana pokemon alsanaaa!!!
-lan zikicem pokemonunu da şimdi , bak işte şiddete yöneltiyor insanı.
-?!?!?
mangounchained
cosplayle uğraşan şahısları inceleyerek de gözlemlenebilir bu durum.

ben şahsen hala hayal alemine dalar giderim "ulan şöyle psişik olsam", "böyle dövüş sanatlarına meyletsem" gibi. sonra gerçek dünyaya dönüp efkardan 1 sigara yakarım 10 saniye sonra arkada red kit soundtrack çalar.

edit:https://www.youtube.com/watch?v=OC2g5j__XE0

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol