ata türk un cenazesinin türk bayrağına sarılması

independence
oncelikle fesat beyinlerde olu$abilecek olasi bir yanilgiyi hemen konunun ba$inda engelleyelim..

bahsi gecen ki$inin mustafa kemal ataturk ile kari$tirilmamasi onemle rica olunur!

ata turk isimli alkol ve uyu$turucu sebebi ile hayatini kaybeden medyatik gencin bugun cenazesi vardi ve tabutu turk bayragina sariliydi.yanli$ bilmiyorsam turkiye cumhuriyeti adina onemli i$ler yapmi$ olan ki$ilerin cenazeleri turk bayragina sarilir.ata turk isimli gencin cenazesinin nicin turk bayragina sarildigini soranlara semra hanim’in cevabi net ve basit olmu$.

"benim oglum $ehit oldu!"

hemen konu ile alakali daha once acmi$ oldugumuz bir ba$liga bkz vermek geldi icimden.

(bkz: benim de bir $ehit vermem gerekiyordu)

devam edelim.
oncelikle bu konuyu bir kac gundur bu kadar irdelemem kimsenin gozunde "oluye saygisizlik" olarak adlandirilmasin.tamami ile sacmalik olur.zira burda konu edilen ata turk isimli gencin $ehit olarak nitelendirilmesi ve turk bayragina sarili bir $ekilde tabutunun ta$inmasi.

haberleri izleyenler bilirler.yurdumuzda her gun terore $ehitler veriliyor.vatan topraklarini korumak adina insanlar canlarini gozlerini kirpmaksizin veriyorlar ve hakli bir $ekilde $ehit mertebesine ula$iyorlar.
konu ile alakali (bkz: $ehit)..
ve bir gun 24 ya$inda bir genc adana’nin herhangi bir otelinde a$iri alkol ve uyu$turucu sebebi ile hayatini kaybediyor.bu gencin ozelligi ise oncelikle kesinlikle deli olduguna inandigim bir anneye sahip olmasi ve ardindan bahsi gecen anne ile birlikte bir televizyon kanalinin duzenledigi gelinim olur musun isimli igrenc ve a$agilik ya$irmaya katilip bir anda me$hur olmasi.diger yonlerden kimseden herhangi bir farki yok.vatan adina yapmi$ oldugu faydali bir $ey yok.insanlik adina, toplum adina, dunya adina tarihe altin harflerle gecebilecek herhangi bir ba$arisi da yok.nobel bari$ odulu sahibi bir insan da degil ustelik.kisacasi hergun yollarda gordugumuz binlerce gencten farksiz birisi.

bu ki$i bir gun cekiyor esrari, cekiyor extacyi ve hayatini kaybediyor.ardindan her gun pek cok $ehit veren bir ulkenin medyasi bir kere bile bu kadar uzun bir sure haber yapmaya deger bulmadigi $ehitlerimizi hemen bir yana birakiyor ve bu gencin olumunu gunlerce ana haber bultenlerinde son dakika haberi olarak veriyor.

gencin annesi a$iri dozda uyu$turucu sebebi ile hayatini kaybeden ogluna $ehit mertebesini $ak diye yapi$tiriyor ve en son bomba bugun patliyor.gencin cenazesi turk bayragina sarili bir bicimde kollarda ta$iniyor.

tv kanallarinin ana haber bultenlerinde tum bu goruntuleri birazda metazori bir $ekilde de olsa igrenerek izlerken aklima turlu du$unceler geldi.turkiye cumhuriyeti’ni kurmak icin canlarini hice sayan, bu bayragin gonderden bir saniye bile inmemesi icin sinirlarimizda -40 derece sogukta nobet tutan insanlar, bu bayragi bu tur adiliklere alet edilebilsin diye mi savunuyor? yunanistan’in askeri bir okulunda turk bayragina verilen tahribat sebebi ile di$ i$leri boyutunda mudahaleler olmu$tu ki sonuna kadar hakliydi.peki bu insanlar turkiye’nin merkezinde, istanbul’un gobeginde yapilan bu rezalete nicin ses cikartmiyorlar?a$iri dozda uyu$turucu kullanimi sebebi hayatini kaybeden bir gencin cenazesi nasil turk bayragina sarili olarak ta$inabilir azicik duyarliligi olan herkese sorarim bunu..nasil bir kadin uyu$turucu komasindan oturu hayatini kaybeden cocugu icin "benim de bir $ehit vermem gerekiyordu, onu verdim" diyebilir ve bu insan bahsi gecen gencin cenazesinde nasil "seni vatanima $ehit verdim, vatanim sagolsun, bayragim sagolsun!" diyebilir.

eger bunlarin hepsi de medyada yeniden gundeme gelmek icin tezgahlanmi$ oyunlar degilse ben adam degilim.yeniden soyluyorum ki hayatini kaybeden gence tek kelimem yok.eminim o istemedi ben olunce bana $ehit diyin, cenazemi turk bayragina sarin da oyle ta$iyin diye.insanlar nasil olen bir yakinlarinin olumunden bile medyada yer alabilmek adina bir $eyler yapabiliyorlar..allah kahretsin!

ata turk isimli genc ne $ehittir, ne de cenazesinin turk bayragina sarili bir $ekilde ta$inmasi icin ustun bir ozelligi vardir.boyle bir durum kar$isinda amatem’de hayatini kaybeden her insan icin bir turk bayragi gerekirdi.

gencecik bir insanin olumunden bile medyatik olabilmek adina cikar saglamaya cali$an herkesin allah belasini versin!
independence
konu ile alakali turk bayragi tuzugu der ki;

-----------------------*-------------------------

cumhurbaskanligi yapmis kisilerin, sehitlerin, turk silahli kuvvetlerinin
sivil personel disindaki mensuplarinin, bunlarin emeklilerinin, 18 inci madde
hukmune gore makam odalarinda bayrak bulunan kamu gorevlilerinin, bu gorevleri
daha once yapmis olanlarla asagida yazili kimselerin cenaze torenlerinde tabut-
larina bayrak ortulebilir :
a) milletvekilleri ve milletvekilligi yapmis olanlar,
b) temsilciler meclisi, danisma meclisi ve cumhuriyet senatosu uyeligi yap-
mis olanlar,
c) milli birlik komitesi uyeligi yapmis olanlar,
d) gaziler,
e) yuksek yargi organlari uyeleri ve emeklileri,
f) sayistay uyeleri ve emeklileri,
g) hakim ve savcilarla emeklileri,
h) yuksek ogretim kurumlari ogretim uyeleri ve emeklileri,
i) ataturk kultur, dil ve tarih yuksek kurumu yuksek kurul uyeleriyle bu go-
revi yapmis olanlar,
j) devlet sanatcilari,
k) devlet madalyasi sahipleri,
l) kizilay, turk hava kurumu genel baskanlari ve bu gorevi yapmis olanlar,
m) emniyet mensuplari ve emeklileri,
n) dunya, olimpiyat ve avrupa sampiyonlugu kazanmis olmalari dolayisiyla
2913 sayili kanuna gore aylik baglanmis sporcular,
o) resmi okul mudurleri,
p) basin seref karti sahipleri,
r) isci ve isveren sendikalari konfederasyon baskanlari ve bu gorevi yapmis
olanlar,
s) kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin en ust kurulusunun bas-
kanlari ve bu gorevi yapmis olanlar,
t) bilimsel,sanatsal, kulturel, sportif ve sosyal alanlarda ustun hizmet
verdigi mulki amirlerince kabul edilen diger turk vatandaslari,
ancak, devlet aleyhine veya yuz kizartici mahiyette bir suc islemekten hukum
giymis olanlarin tabutlarina, affedilmis olsalar bile, bayrak ortulemez.

---------------------*--------------------------

neymi$ efendim?demek ki dileyen diledigi zaman diledigi ki$inin cenazesinin uzerine turk bayragini ortemezmi$.ata turk isimli gencin cenazesinde tabutu turk bayragina sarmak direk olarak yasayi cignemektir.ba$ka bir $ey degil.
p t n
onune gelene turk bayragi sariyorlar zaten. kimse kusura bakmasin, benim meftam daha degersiz mi demesin, gucenmesin ama o bayragi ben sadece sehitlere layik goruyorum, baskalarina degil, her olum erken olumdur, her insan da birilerinin evladidir, muhakkak degerli bir kisidir de ama bir yere kadar, adam zaten cekmis uyusturucuyu olmus gitmis, gene allah rahmet eylesin, ben ki normalde olen adamlari fazla sallamam, bu cocuk bir garip kisilerinin elinde oyuncak oldu diye vallahi icim parcalandi, ama ne turk bayragi ne sehidi, hadi anasi manyak, ordaki tum insanlar da mi bu kadar bilincsiz?...
kizilisikli
isin ilginc olan yani, satilmis medyanin da bu olaya deginmesi.bu satilmis medya 3-4 ay icinde yuzlerce sehit verdigimiz halde hic ustunde durmadan gecer.sehitlere deger vermediklerini buradan anlayabiliriz.ama bu olaya alayci sekilde yer veriyorlar.ama,ayni satilmis medya ingilterede ses bombasi patlasa onlarca saat canli yayin yapiyor.
(bkz: satilmis medya)
darklord
turkiye sinirlari icerisinde her eylemde sallanan sozde kurdistan bayraklarina, orgut ba$indan tutda en yetkisiz gerillasina kadar orospu cocugu olan pkk orgutunun propogandasini yapan ve bayragini sallayan insanlarin oldugu ve bunlara goz yumuldugu yurdum topraklarinda ata turk denilen $ahsiyetin cenazine ortulmu$ turk bayragina kim kari$sin, kim engel olsun.
purplish
hadi semra kendini kaybetmis,soylediklerinin bilincinde degil,peki o kadar insanin arasinda hic mi akilli yok?once izin veriyorlar,sonra sorusturma aciyorlar...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol